Președintele Klaus Iohannis l-a primit la Cotroceni pe premierul Greciei, Kyriakos Mitsotakis

Președintele României, Klaus Iohannis, l-a primit astăzi, la Palatul Cotroceni, pe Prim-ministrul Republicii Elene, Kyriakos Mitsotakis, aflat în vizită oficială la București.
✅ Președintele României și Prim-ministrul Republicii Elene au apreciat că relația bilaterală beneficiază de o serie de factori catalizatori, precum cooperarea economică semnificativă, interesul pentru sporirea colaborării în plan sectorial, creșterea investițiilor reciproce și realizarea proiectelor de interconectare energetică și a altor infrastructuri.
✅ Cei doi înalți oficiali au arătat că prezența comunității românești în Grecia și a celei elene în România joacă un rol pozitiv în dezvoltarea relațiilor bilaterale, la care se adaugă schimburile turistice și cele culturale.
✅ Premierul elen a mulțumit Președintelui Klaus Iohannis pentru sprijinul primit vara trecută din partea României în stingerea incendiilor devastatoare care au afectat Grecia și a salutat eficiența și profesionalismul pompierilor români.
✅ Președintele Klaus Iohannis și Prim-ministrul Kyriakos Mitsotakis au avut și un schimb de opinii pe temele de actualitate ale agendei europene, regionale și internaționale, acordând o atenție deosebită problemei securității euro-atlantice și tensiunilor crescute din Vecinătatea Estică a Uniunii Europene.
✅ Președintele României și Prim-ministrul Greciei au reafirmat susținerea puternică pentru integritatea teritorială a Ucrainei și au condamnat acțiunile Federației Ruse, care contravin dreptului internațional, respectării suveranității și integrității teritoriale. Cei doi lideri au subliniat importanța menținerii coordonării strânse, atât în cadrul UE🇪🇺, cât și în NATO, pentru pregătirea și aplicarea măsurilor.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *