Președintele penelist al CJ Sălaj, Dinu Iancu aduce gunoiul din Maramureș în Sălaj

Președintele CJ Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, a acceptat o propunere dubioasă a colegului său de partid, penelistul Ionel Bogdan – președintele CJ Maramureș. Pe scurt, gunoiul din o parte aMaramureșului va fi depozitat în Sălaj. Este una din primele mari înțelegei între cei doi noi conducători PNL-iști de județe.
Șeful județului vecin nu avea unde să-și depoziteze gunoul și i-a propus lui Dinu Iancu să preia o parte din acest gunoi.
Vechea conducere a CJ Sălaj, în frunte cu Tiberiu Marc, a reușit să implementeze unul dintre cele mai mari proiecte din Ardeal, un sistem integrat de colectare și depozitare a gunoiului, închizând mai multe gropi din județ și construirea unei gropi ecologice la Dobrin. Acum noua conducere a județului a hotărât să umple Sălajul cu gunoiul din vecini.
„I-am convocat astăzi la discuții pe reprezentanții Drusal SA, Herodot Grup SRL, Glod Sal SRL, precum și pe directorii Agenției pentru Protecția Mediului și Gărzii de Mediu, pentru a găsi împreună soluții eficiente pentru colectarea și depozitarea deșeurilor menajere din județul Maramureș, având în vedere faptul că rampa de gunoi amenajată la Sighetu Marmației nu mai este funcțională, în urma unei acțiuni în instanță.
Am luat legătura cu președintele Consiliului Județean Sălaj și cu primarul municipiului Oradea și am obținut acordul lor pentru ca deșeurile menajere colectate în zona Maramureșului Voievodal să fie duse în depozitele de la Zalău și Oradea.
Este o soluție rapidă, temporară și absolut necesară, pentru că nu putem lăsa cetățenii cu gunoaiele la poartă și pe străzi.
În paralel, am început și procedurile necesare în vederea amenajării unui nou depozit temporar, cu respectarea tuturor normelor de mediu în vigoare, astfel încât să nu mai avem astfel de probleme la nivelul județului până în momentul în care depozitul de deșeuri de la Sârbi va deveni funcțional.
Lucrările la depozitul ecologic urmează să fie finalizate până în 2023, așa cum mi-am asumat încă din primele zile ale mandatului meu la Consiliul Județean, deoarece este un proiect vital pentru Maramureș, care a fost întârziat însă mult prea mult de vechea administrație, total dezinteresată de rezolvarea problemelor reale ale județului.”, a transmis pe Facebook, președintele CJ Maramureș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *