Președintele PSD, Marcel Ciolacu, anunță că depune moțiune de cenzură împotriva Guvernului Cîțu

Liderul social-democraților Marcel Ciolacu a anunțat joi seara, la Antena3, că în această sesiune parlamentară va fi depusă o moțiune de cenzură la adresa Guvernului Cîțu, urmând să fie solicitat și sprijinul parlamentarilor AUR, scrie G4media.ro

Ciolacu a ținut să precizeze că moțiunea de cenzură nu are scopul de a le face jocul unor tabere din PNL (referindu-se la competiția internă din PNL pentru președinția partidului, dintre Ludovic Orban și Florin Cîțu), ci vine ca urmare a faptului că „lucrurile nu mai pot continua așa”.

„În aceasta sesiune depunem moțiunea. Vă spun clar, nu o depunem ca să facem jocurile în PNL, sau în această coaliție de guvernare a perdanţilor. Depunem această moțiune pentru că lucrurile nu mai pot continua așa. România are un grad de îndatorare de peste 60% și un deficit mult prea mare (…) După ce finalizăm textul moțiunii, îl transmitem și reprezentanților AUR, să-l vadă, să-l lectureze și eventual să vină cu modificări”, a spus Ciolacu.

Președintele PSD a mai adăugat că moțiunea de cenzură nu trebuie interpretată ca un boicot în privința depunerii Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), Comisia Europeană. Social-democrații sunt conștienți că România se află în întârziere, a explicat Ciolacu la Antena3, dând ca exemplu Bulgaria și Polonia care au depus deja planurile lor și care au și avut acordul din partea tuturor partidelor parlamentare, inclusiv a celor din opoziție, care au fost consultate în privința proiectelor propuse spre finanțare.

„Noi am zis că trebuie depus totuși PNRR-ul la Comisia Europeană cât mai repede și că nu vom depuse moțiunea de cenzură înainte de acest pas, să nu se spună că noi am fi împotriva depunerii. PSD nu se împotrivește ca PNRR să ajungă la Comisia Europeană, mai ales că alte țări, Bulgaria și Polonia și-au trimis deja planurle, au făcut ceea ce România nu a făcut. Bulgaria și-a depus PNRR-ul acum o săptămână, în condițiile în care acolo vor avea loc alegeri anticipate, deci există campanie electorală, și totuși s-a ajuns la un consens politic. La fel, Polonia a depus PNRR prin consens politic”, a spus Ciolacu.

Președintele PSD a mai precizat că PSD este precoupat de modul în care vor fi cheltuiți banii, de faptul că e necesar să existe un organism de control care să verifice cheltuielile.

„(…) Ne interesează controlul, urmărirea cheltuirii acestor bani care vor veni prin PNRR. Ar trebui să existe un organism de control și nu unul neapărat politic. (…) Pentru că trebuie să reține că PNRR este pentru reformă, nu pentru clientela politică. Dacă reforma nu se va face, banii din PNRR nu mai vin”, a comentat Ciolacu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *