Președintele USR, Dacian Cioloș: „Klaus Iohannis este nașul acestei monstruoase coaliții PSD PNL UDMR”

Liderul USR, Dacian Cioloș, a anunțat, luni dimineața, că partidul pe care îl conduce nu va participa la consultările de la Cotroceni pe tema formării noului guvern. Cioloș l-a acuzat pe Klaus Iohannis că ”și-a abandonat rolul de negociator” și că este ”nașul acestei monstruoase coaliții PSD PNL UDMR.

„Am declinat, astăzi, invitația președintelui Iohannis de a merge la consultările pentru formarea guvernului. Avem respect pentru instituția prezidențială, dar de această dată am fi girat un simulacru de consultări cu un rezultat dinainte cunoscut. Astăzi, președintele Iohannis și-a abandonat rolul de mediator și a devenit nașul acestei monstruoase coaliții PSD-PNL-UDMR.

USR nu poate să gireze constituirea noului FSN care, din acest moment, va deține aproape întreaga putere în statul român. USR nu va vota un guvern capturat de PSD, partid care a masacrat legile justiției și a gazat cetățenii români pe 10 august.

Din păcate, liderii PNL abandonează orice speranță de reformă a justiției și legitimează în felul acesta un guvern care are toate premisele să revină la manevrele patentate de Iordache și Nicolicea.

De azi, USR devine principalul partid de opoziție și singurul partid care apără valorile democratice, europene și autentic liberale. Ne vom folosi toate pârghiile din Parlamentul României și din Parlamentul European pentru a ne asigura că această coaliție PSD-PNL nu derapează de la reformele din Planul Național de Redresare și Reziliență, la care miniștrii USR și-au adus întru totul contribuția.

Ne vom asigura că cele 30 de miliarde de euro câștigate de România în timpul mandatului USR vor ajunge cu adevărat în buzunarele românilor și nu în conturile clientelei PSD și PNL”, transmite liderul USR, Dacian Cioloș.

One thought on “Președintele USR, Dacian Cioloș: „Klaus Iohannis este nașul acestei monstruoase coaliții PSD PNL UDMR”

  1. USR rămâne ceea ce a fost, adică un rahat penal!În timpul cât a „stat”la guvernare n-a făcut nimic, in sensul de a face „reformă”!În afara faptului că au dat foc câtorva spitale și au împiedicat cam ce putea să facă PNL, care nu-i cu mai mult „breaz”decât ei,sau UDMR care nici ei n-au făcut mai mult,au făcut reforma minciunii și a murdăriei civilizației, cu bărbați care să nască,să trăim în comunități fără proprietate etc…,rămâne o neclaritate:de ce lumea zice că sânt cei mai hoți postdecembriști!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *