PREZENȚĂ ACTIVĂ ÎN ȘCOLI A POLIȚIȘTILOR BIROULUI SIGURANȚĂ ȘCOLARĂ

Ieri, 19 octombrie, polițiștii Biroului Siguranță Școlară și ai Biroului de Ordine Publică, din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj au desfășurat o activitate preventiv-educativă la o școală generală din municipiu, pe tema bullying și cyberbullying.

Activitatea desfășurată face parte din campania „Stop bullying în școala ta!”, iar beneficiari au fost aproximativ 700 de elevi ai școlii generale.

Polițiștii au purtat discuții cu elevii, pentru a identifica problemele cu care se confruntă, atât la școală, cât și în timpul liber.

De asemenea, copiii au fost informați despre fenomenul bullying și cyberbullying și formele prin care se manifestă.

Totodată, aceștia au fost îndrumați ce comportament să adopte atunci când sunt martori sau chiar victime ale bullying-ului.

Potrivit unui studiu realizat de Asociația Telefonul Copilului 116111 : „7 din 10 elevi spun că au fost victime ale bullying-ului, iar celor mai mulți le este frică să recunoască”.

Copiii trebuie să știe că Asociația Telefonul Copilului este o organizație neguvernamentală, non-profit, care le pune la dispoziție linia telefonică gratuită de asistență în cazul în care sunt abuzați sau au nevoie de consiliere.

Polițiștii au fost bucuroși să constate că, majoritatea elevilor cunoșteau despre fenomenele discutate și chiar știau cum pot să contribuie la stoparea lor.

Constatând că scopul activității a fost atins, polițiștii s-au retras, promițând că vor reveni, iar, pentru a nu uita până la întâlnirea viitoare, le-au lăsat copiilor pliante cuprinzând recomandările și informațiile discutate.

Bullying-ul este un joc pe care-l câștigi ieșind din el- transmit polițiștii Biroului Siguranță Școlară

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *