Prima zi fără pacienți COVID-19 internați la Spitalul Județean de Urgență Zalău

🏥 Spitalul Județean de Urgență Zalău, cea mai mare unitate spitalicească din Sălaj, marchează astăzi o premieră: prima zi, de la începutul pandemiei COVID-19, fără nici un pacient internat în urma infectării cu virusul SARS-COV2.
🩺 Tot începând de astăzi, având în vedere scăderea ratei de incidență la nivelul județului și a ratei de ocupare a paturilor pentru pacienții cu infecția COVID-19, Spitalul Județean de Urgență Zalău reorganizează secțiile care au fost destinate tratării exclusive a pacienților COVID-19 sau au fost transformate în secții suport. Astfel, secțiile Reumatologie, Recuperare Medicală, Endocrinologie și Dermatologie vor efectua, din nou, internări continue pentru pacienții cu patologii specifice. Pentru tratarea pacienților COVID-19 sunt destinate în continuare un număr de 50 de paturi pe următoarele secții: Infecțioase – 36, ATI – 7, Obstetrică-Ginecologie – 3, Psihiatrie – 2, Neunatologie – 2.
📍 ”La preluarea mandatului de președinte al Consiliului Județean, Sălajul înregistra o premieră negativă: era județul din România cu cea mai mare rată de infecție raportată la mia de locuitori. Doar prin efortul și implicarea noastră, a tuturor: autorități locale, cadre medicale, biserică, presă, cetățeni și nu numai, am reușit să stopăm răspândirea agresivă a virusului SARS-COV2 pentru ca Spitalul Județean să nu intre colaps. Vă mulțumesc deoarece, în ultimele luni, ați răspuns pozitiv la sfaturile specialiștilor de a vă proteja cât mai bine de infecția cu acest virus, iar mai apoi de a vă vaccina. Rezultatele foarte bune se văd astăzi. Județul Sălaj are o incidență de 0,02 cazuri/mia de locuitori și în Spitalul Județean de Urgență Zalău marcăm prima zi fără pacienți COVID-19 internați. Dar nu trebuie să ne oprim aici. Virusul este amenințător în continuare și dacă nu ați făcut-o până acum, vă îndemn să vă vaccinați. După cum puteți vedea, este singura noastră șansă de a reveni la o viață normală”, a transmis Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *