Primăria Comunei Crasna a inaugurat cea mai mare și mai modernă grădiniță din județ

Autoritățile locale din Crasna au fost gazda unui eveniment foarte important atât pentru comunitate, cât și pentru localitățile din împrejurimi, respectiv au inaugurat cea mai mare și mai modernă grădiniță din județul Sălaj. 

La eveniment au participat vicepremierul Kelemen Hunor, deputatul Seres Denes, senatoarea Irina Kovacs, prefectul Dari Toma și alte oficialități județene sau locale.

Inaugurarea grăiniței a avut loc în debutul tradiționalului eveniment Zilele Crasnei. Este vorba de un proiect început pe vremea primarului Pop Emeric, continuat de primarul Miklos Bogya și finalizat de actualul primar Kovacs Istvan.

Amintim că este vorba despre un proiect de 10,3 milioane lei cu finanţare guvernamentală prin PNDL 2, prin care s-a construit cea mai mare grădiniţă din mediul rural din Sălaj. La Crasna s-a construit o clădirea impunătoare, care are două niveluri. Grădiniţa cu program prelungit are de 8 săli, bucătărie, sală de mese şi inclusiv o sală pentru educaţie fizică şi sport. Administraţia locală a făcut demersuri la ISJ Sălaj și a fost înfiinţată şi o grupă de creşă, pentru copiii între 2 şi 3 ani.

„Când am participat la depunerea pietrei de temelie a grădiniței din Crasna în 2020, am spus că cine construiește o creșă, o grădiniță sau o școală, investește în viitor. Același lucru pot să spun și astăzi, când inaugurăm noua grădiniță construită cu sprijinul Ministerului Dezvoltării, căci pentru noi este important să rămânem o comunitate puternică aici, în țara noastră, astfel încât copiii noștri să aibă posibilitatea să învețe în limba lor maternă.
Comunitatea din Crasna este o comunitate puternică. Abia ce a terminat o grădiniță, că a și demarat construirea alteia noi. Dar, în ultima perioadă, s-a construit aici un loc de joacă, o stație de pompieri, un pod, s-au făcut lucrări de canalizare, noi investiții în spital, muzeul satului este în renovare și nu duc lipsă de proiecte nici pentru următoarea perioadă.
Mulțumesc oamenilor din Crasna pentru determinare, mulțumesc primarului actual și foștilor primari, Kovács István, Bogya Miklós, Pop Imre pentru că au dezvoltat și dezvoltă în mod continuu localitatea. UDMR rămâne, în continuare, alături de dumneavoastră!”, a transmis vicepremierul României, Kelemen Hunor. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *