Primăria Comunei Surduc îmbrăcată în straie de sărbătoare și pregătită pentru deszăpezirea străzilor

În ultima ședință a Consiliului Local Surduc, s-a aprobat indicatorii tehnico-economici la obiectivul de investiții „Modernizare și extindere sediu primărie” comuna Surduc, județul Sălaj. Proiectul are o valoare de 2,9 milioane lei (29 miliarde lei vechi). În cea mai scurtă perioadă de timp se va elabora proiectul tehnic, după care se va demara licitația pentru execuția lucrărilor.

Noul sediu va avea un etaj nou, iar parterul existent va fi reabilitat și modificat intergral. Noua clădire va avea mai multe birouri necesare pentru desfășurarea activității personalului din primărie în condiții decente, o sală nouă de ședință generoasă, spații primitoare pentru cetățeni, mobilier nou, echipamente IT, centrală termică, amenajare curte și împrejmuire.

„Sunt bucuros că în sfârșit Comuna Surduc va avea o casă nouă și primitoare de care se va bucura întreaga comunitate. La finalul proiectului noul sediu al Primăriei Surduc va fi una dintre cele mai moderne la nivel județean”, transmite primarul Alin Băbănaș. 

Cea mai mare investiție derulată pe raza Comunei Surduc, respectiv contruirea podului rutier peste râul Someș la Turbuța avansează într-un rimt foarte bun. Zilele trecute constructorul a finalizat de turnat betonul armat pe toată lungimea podului, urmând ca din primăvară să continue cu lucrările de asfaltare, montat parapeți de siguranță, marcaj rutier și iluminat public.

Recent, Primăria Surduc a executat lucrări de reabilitarea pe străzile care necesitau intervenții de urgență pentru a îmbunătății infrastructura rutieră, iar cetățenii să aibă condiții mai bune de mobilitate. În acest sens administrația locală a achiziționat o cantitate de 700 de tone de material care a fost distribuit pe mai multe străzi de pe raza comunei.

Odată cu sezonul rece, Primăria Comunei Surduc realizează serviciul de deszăpezire în regie proprie pe toate străzile și drumurile comunale de pe raza UAT Surduc. Primăria are la dispoziție pentru executarea lucrărilor un buldoexcavator cu lamă, un tractor cu sărăriță. Totodată a fost achiziționată o cantitate de 54 metri cubi de materiale antiderapant (sare amestecat cu nisip).

Pentru a preveni eventuale incidente neplăcute, administrația locală a depozitat în mai multe zone critice material antiderapant.

„Suntem pregătiți să intervenim în orice moment și la orice oră, dacă situația o impune. Avem pregătite utilajele și materialul antiderapant pentru ca cetățenii să se simtă în siguranță”, spune primarul Alin Băbănaș. 

De la an la an Primăria Surduc îmbunătățește iluminatul festiv pentru a intra cu adevărat în spiritul sărbătorilor de iarnă. Au fost montate ghirlande luminoase, figurine, țurțuri, șiruri luminoase în zonele centrale din satele aparținătoare.

 „Încheiem un an cu multe realizări, un an bogat în proiecte și îmi doresc ca anul viitor să fie un an cel puțin la fel de bogat ca și anul 2021. Pe această cale vreau să transmit tuturor cetățenilor comunei Surduc, multă sănătate, bucurii, sărbători binecuvântate și un călduros La mulți Ani”, transmite primarul Alin Băbănaș. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *