Primăria Hereclean continuă să sprijine financiar construirea de capele mortuare

Primăria Hereclean se poată mândri cu unul dintre cei mai gospodari primari ai Sălajului, Dobrai Francisc, care deși conduce o comunitate multietnică, reușește cu succes să dezvolte armonios comuna. 

Până în prezent în comună s-au construit trei capele, în Panic, Dioşod şi Guruslău, astfel că primarul Dobrai Francisc se implică pentru a continua construirea de capele și în satele Badon și Hereclean.  Capela din Badon urmează să fie finalizată până la mijlocul lunii mai, iar construirea capelei din satul Hereclean urmează să înceapă curând.


Capelele mortuare sunt o investiție necesară în mediul rural, asigurând un ambient de siguranță pentru desfășurarea ceremoniilor funerare. Primăria Hereclean s-a apucat de construit capele cu ceva ani în urmă, reușind până în prezent să finalizeze lucrările în trei localităţi Panic, Dioşod şi Guruslău.

În toate situațiile Primăria Hereclean a fost partener al cetățenilor, capelele fiind construite și cu contribuția localnicilor prin implicarea cultelor religioase.

Capela din Badon se clădește în apropiere de biserică, lucrare care este destul de avansată și ar trebui finalizată până la mijlocul lunii mai. După același model se va construi şi capela din Hereclean. Primăria pune la dispoziţie terenul, lângă cimitir.

Toate capelele sunt construite din donaţiile primite de biserică, de la cetățeni, dar şi Primăria alocă sume importante.

Potrivit primarului, capela din Badon trebui finalizată până la data de 22 mai când este programată sfințirea capelei şi a bisericii din Badon, în prezenţa Mitropolitului Clujului.

“Este o necesitate ca în fiecare sat să avem capelă. Am reușit să finalizăm până în prezent trei capele în Panic, Dioşod şi Guruslău, iar în acest an se va termina şi capela din Badon, urmând ca în perioada următoare să înceapă lucrările şi la Hereclean. Primăria Hereclea s-a implicat de fiecare dată şi a susţinut aceste proiecte care au fost demarate de parohiile din comună”, spune primarul Dobrai Francisc.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *