Primăria Hereclean face investiții importante în infrastructura educațională

Primăria Comunei Hereclean este condusă de primarul Dobrai Francisc, aflat în funcție din anul 2008 la al patrulea mandat, reușește cu succes să dezvolte armonios fiecare localitate din comună. 

Săptămâna trecută am făcut o vizită în comuna Hereclean iar împreună cu administratorul public am discutat despre proiectele aflate în derulare pe partea de educație. Am fost plăcut surprins să văd cum o comună ca Hereclean investește puternic în infrastructura educațională, dar totodată construiește noi instituții de învățământ. Este un semn bun. Mulți zălăuani se mută de la oraș la Hereclean, unde găsesc liniște, dar și o administrație publică care le oferă toate utilitățile și tot confortul de la oraș.

Străzile sunt asfaltate, există de mult rețea de apă, canalizare, instituțiile publice sunt moderne și renovate. Urmează și introducerea rețelei de gaz metan printr-un proiect câștigat pe Anghel Saligny.


La Școala Gimnazială din Panic, primăria a investit recent 275.000 lei pentru lucrări de pavare a curții, zid de sprijin și introducerea apelor pluviale în subteran, gard nou și poartă automatizată.

Primăria Hereclean a urmărit îmbunătățirea condițiilor de joacă pentru copii. Înainte de finalizarea acestor lucrări, curtea era plină de noroi, iar când ploua apa intra în fundație.

Tot la Școala Gimnazială din Panic, primăria are în plan să realizeze lucrări interioare și modificări pentru obținerea autorizației ISU. Terenul de sport de lângă școală va fi și el reabilitat și modernizat curând.


Grădiniță nouă în Panic cu finanțare de la CNI. Noua grădiniță va avea două grupe de copii, dintre care una cu program prelungit. Locația unde se va construi noua grădiniță este pe strada Candia sub cimitir.

Proiectul se află în faza de evaluare – etapa II în vederea semnării contractului de finanțare. Primăria lucrează la obținerea tuturor avizelor necesare. Chiar săptămâna trecută, primarul Dobrai Francisc a fost la București la Compania Națională de Investiții pentru a face demersuri pentru a obține cât mai repede finanțarea.

Valoarea estimată a investiției este de 1 milion de euro.

Va fi o clădire de aprox. 400 m pătrați, construită pe un teren de 1300 metri pătrați. Grădinița va funcționa cu două grupe de copii – 45 de beneficiari, din care 20 de copii la program prelungit.

Clădirea va dispune de sală muștifuncțonală, două săli de grupă, un dormitor, magazie alimente, oficiu, grupuri sanitare, izolator, cancelarie, vestiar, depozit materiale didactice, arhivă, amenajare curte, spații de joacă, locuri de parcare.


Grădinița nouă din Guruslău este finalizată în proporție de 98%. Prin PNDL II, în satul Guruslău se construieşte o grădiniţă cu patru săli. Lucrările au fost începute anul trecut şi sunt avansate, urmând ca în cel mai scurt timp proiectul să fie terminat.

Grădiniţa se ridică pe locul vechii clădiri, care a fost demolată. Este o grădiniţă modernă, cu patru săli, care este dotată la standarde europene, astfel că cei aproximativ 40 de copii vor avea parte de cele mai bune condiţii. Investiţia se realizează printr-un proiect finanțat din PNDL II, ce are o valoarea de 1,3 milioane de lei.


Amintim că Primăria Hereclean asigură în fiecare an lemne de foc pentru toate instituțiile de învățământ – grădinițe și școli. Toate unitățile de învățământ – școli și grădinițe au fost pregătite pentru începerea anului școlar în cele mai bune condiții. S-au făcut lucrări de reparații și intervenții de fiecare dată când a fost necesar.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *