Primăria Horoatu Crasnei organizează ediția a II-a a competiției „Aleargă pe Meseș”

M

Competiția de alergare montană „ALEARGĂ PE MESEȘ” ediția a doua, va avea loc pe 3 septembrie de la ora 8.00, în localitatea Stârciu, comuna Horoatu Crasnei.

Competiția se adresează:

– copiilor

– adulților amatori

– profesioniștilor

Într-un cadru natural din arealul Comunei Horoatu Crasnei și a Munților Meseș se va desfășura ediția a-II-a de alergare montană ,,ALEARGĂ PE MESEȘ”.

În acest an se vor desfășura patru probe, destinate tuturor vârstelor, începând cu vârsta de 6 ani și în cealaltă parte este fără limită.

Prima probă de cros se adresează tuturor copiilor din clasele primare și se va alerga pe o distanță de 1.5km în localitatea Horoatu Crasnei, pe zonă de asfalt cu plecare de la Școala gimnazială, probă fără taxă. Se vor premia primele cinci locuri la băieți și primele cinci locuri la fete.

A II-a probă de cros se adresează copiilor din clasele gimnaziale și se va desfășura pe o distanță de 3km. Proba se va desfășura în localitatea Horoatu Crasnei, pe zonă de asfalt, cu plecare de la Școala gimnazială, probă fără taxă. Se vor premia primele cinci locuri la băieți și primele cinci locuri la fete.

Proba a III-a va avea o distanță de 16,600 km, pot participa persoanele care au împlinit 15 ani, se va pleca de la Școala Gimnazială Stârciu, traseul va ajunge în localitățile Șeredeiu și Horoatu Crasnei iar sosire va fi la la Școala Gimnazială Stârciu. Se va alerga pe asfalt, drum pietruit și drum de pământ. Participanții trebuie să plătească o taxă de 80 lei. Se vor acorda premii la primele trei locuri la masculin și primele trei locuri la feminin.

În proba regină, distanța pe care se va alerga va fi de 33,300km și diferența de nivel va fi de 1245m. Se va pleca de la Școala Gimnazială Stârciu. Traseul va trece pe lângă două morminte tumulare, ajunge deasupra satului Șeredeiu, va trece pe lângă izvorul cunoscut ,,La Ic”, urcarea pe Tâlhăreasa va fi prima zonă mai dificilă, Valea Ragului va încânta privirea alergătorului, zonă în care traseul va trece pe lângă Mănăstirea Sf. Apostoli Petru și Pavel și pe lângă Izvorul Leacurilor. Intrarea în pădure, urmând traseul de pe culmea Meseșului în ușoară urcare, va fi o zonă ferită de razele soarelui. În apropiere se află rămășițele cetății dacice pe locul numit ,,Cetățuie”. Se va trece în alergare pe un drum forestier până în zona Prislop (Salhij), urmând apoi urcarea destul de susținută până în Vf. Măgura Priei, cel mai înalt punct de pe traseu (996m). Urmează coborârea și traversarea fostului sat Ponița actualmente face parte din satului Hurez. Sosirea realizându-se la Școala Gimnazială din localitatea Stârciu.

Se va alerga pe asfalt, drum pietruit, drum forestier, potecă de pădure și se vor traversa văi și pâraie. Taxa de înscriere este de 80 lei.

Important pentru alergătorii care vor participa pe distanța de 33,300 km, să aibă bidon cu apă, foiță anti vânt și telefon încărcat. Vor fi trei categorii de vârsta care se vor premia, 19-34ani; 35-50ani și peste 50de ani. Pe fiecare categorie de vârstă se vor premia primele trei locuri atât la masculin cât și la feminin.

TOTAL PREMII 13600 LEI

Alte informații pe site-ul oficial al comunei Horoatu Crasnei.

Relații suplimentare la numărul de telefon: +40 761 102 730.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *