Primăria Municipiul Zalău amenajează noi artere de circulație între cartiere și Centura Zalăului

Zalăul se reinventează, cu străzi noi pe care le construim să îi asigure o dezvoltare rapidă prin extindere – mergem în viteză spre un oraș nu doar frumos, ci și spre un oraș mare
Primăria a început lucrări la construirea unei noi străzi, strada Războieni, despre care zălăuanii cred că știu încă prea puțin și vreau să expun pe scurt miza importantă pe care noua stradă o are pentru perspectiva dezvoltării orașului.
Strada Războieni începe din Centura Zalăului, din zona Delcar, în apropiere de strada Viilor. Aici lucrarea este în faza croirii drumului și se dorește un carosabil generos, o stradă cu o lățime de zece metri, pentru că va fi o arteră importantă. Așa că buldozerele trag din greu. Strada trece apoi printr-o zonă împădurită, unde drumul este deja amenajat, aproape gata pentru faza finală. Iar doritorii de frumos pot deja să îl parcurgă, pentru că peisajul este deosebit. Noua stradă Războieni iese în cele din urmă în apropiere de Dealul Morii, unde se conturează de-acum noul cartier al Zalăului și chiar se fac progrese semnificative. Iar aici, unde va ajunge strada Războieni după aproape doi kilometri și jumătate de drum nou, modern, se întâlnește cu strada Coșbuc, care duce apoi până în Centru, cu ajutorul mic al străzii Parcului spre final, în spatele Primăriei. Dar trebuie subliniat că de la intersecția dintre Războieni cu Coșbuc, lângă Dealul Morii, se poate ajunge, prin strada Dunării, și în Dumbrava, în zona Meteorologiei.
„Prin urmare, dintr-o dată, avem o rută foarte eficientă din inima Zalăului până pe Centură, dar și una din Dumbrava care iese rapid în Șoseaua ocolitoare a Zalăului. Iar pentru cei care știu spațiile cuprinse de noul traseu în apropierea Centurii – o privire pe hartă poate fi lămuritoare – este ușor de observat că aceste căi de acces noi vor imprima o viteză superioară dezvoltării orașului în această zonă”, spune viceprimarul Teodor Bălăjel.

Primăria Zalău pregătește un drum care va lega cartierul Meseș de cartierul Sărmaș

„O altă stradă cu o astfel de utilitate o vom face în cealaltă parte a Zalăului. Va fi o legătură foarte eficientă între cartierul Meseș și Sărmaș. Din strada Dimitrie Cantemir, strada va trece dealul prin locul numit Iertaș și ajunge în Sărmaș pe strada Begoniilor.
Se știe de când lumea că un drum ajută comunitățile să înflorească, iar aceste proiecte ale administrației din fondurile municipalității vor fi clar o dovadă în acest sens. Viziunea strategiei pentru dezvoltarea orașului este însă mult mai cuprinzătoare și voi reveni în zilele următoare să expun cum vom reuși, cu fonduri europoene, să asigurăm două rute complet modernizate – adică drumuri de calitate – care vor traversa orașul de la un capăt la altul în paralel cu bulevardul”, conchide viceprimarul Zalăului, Bălăjel. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *