Primăria municipiului Zalău construiește o creșă de 110 locuri

Primarul municipiului Zalău, Ionel Ciunt, a semnat astăzi, proiectul de finanțare pentru construirea unei creșe de 110 locuri. Proiectul ”Construire și dotare creșă în municipiul Zalău, str. Bistriței nr. 3, județul Sălaj” este finantat prin Planul Național de Redresare și Reziliență în cadrul apelului de proiecte PNRR/2022/C15/02, Componenta 15 – Educație, Investiția 1 – Construirea, Echiparea și Operaționalizarea a 110 creșe. Valoare totală a proiectului este de 22.262.920,53lei cu TVA.
Noua creșă de 110 locuri va fi situată pe strada Bistriței.


”Am semnat astăzi finanțarea unui proiect extrem de important, mai ales pentru familiile tinere, un proiect care înseamnă aproape 4.5 milioane euro, bani europeni pentru construirea unui creșe de 110 locuri. Cu siguranță că la finalul acestui proiect, lista de așteptare a familiilor tinere care solicită un loc pentru a-și duce copiii la creșă va fi considrabil mai scurtă. Sunt bucuros să pot, să anunț că achiziția este deja făcută, iar în perioada următoare se va semna și contractul de execuție a lucrărilor, lucrări care au termen de finalizare 14 luni”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.
Creșa prevede 11 dormitoare, 6 camere de joacă, prevăzute cu vestiar filtru și grupuri sanitare, un spațiu pentru luat masa, grup sanitar persoane cu dizabilităti, zona de primire, cabinet medical cu izolator, zona adminstrativă și nucleul tehnico-gospodăresc.
Terenul va fi amenajat cu spatii verzi și locuri de joacă. Clădirea va fi prevazută atăt cu panouri fotovoltaic, cât și cu panouri solare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *