Primăria organizează concurs de proiecte pentru lucrările de amenajare în zona Scala

Parcursul în reamenajarea zonei Scala, una cu un impact puternic în look-ul orașului.

Am stabilit concret etapele pentru transformarea zonei Scala într-un peisaj urban la un nou standard arhitectural. Este una dintre cele mai importante lucrări de reamenajare din Zalău, într-o zonă de impact, cu expunere maximă, unde se întâlnesc cele mai circulate artere din municipiu – bulevardul Mihai Viteazul și strada Simion Bărnuțiu.

Pentru ansamblul ce va avea în centru statuia ecvestră a lui Mihai Viteazu se va organiza luna viitoare un concurs de soluții, pentru a putea alege varianta optimă. Echipa care va câștiga acest concurs se alege cu contractul de execuție a proiectului tehnic și a lucrărilor, care vor putea începe în luna mai, în funcție de cum se obțin avizele de la Ministerul Culturii, de la Comisia Națională pentru Monumente de For Public. Evaluarea soluției va fi făcută de o comisie formată din arhitecți, experți și specialiști din Primăria Zalău, care pot analiza foarte pertinent în detaliu soluțiile propuse de constructori.

Lucrările la Cinematograful Scala și la reabilitarea blocului Scala sunt pe terminate, iar prin reamenajarea spațiului din față va rezulta un ansamblu arhitectural mult mai bine valorificat. Totul va fi completat prin reamenajarea și a spațiului dinspre Liceul Alesandru Papiu Ilarian, din fața fostei librării Simion Bărnuțiu, unde va fi amenajat un parc cu alei, aranjamente florale și fântână arteziană.

Zalăul se desprinde definitiv de trecutul de oraș ponosit printr-o reîmprospătare de mare efect a look-ului, având în vedere că platoul de marmură va fi refăcut, strada Unirii va deveni pietonală, iar zona din fața clădirii Transilvania va fi complet reamenajată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *