Primăria Șimleu nu a fost capabilă să cheltuie 10,5 milioane lei și a trimis banii înapoi statului român

Pe vremea când Primăria Orașului Șimleu Silvaniei era condusă de Septiumiu Țurcaș, iar viceprimar era Radu Lazăr și contabilă Țiglea Laura, primăria a primit de la bugetul de stat aproape 2 milioane de euro, bani pe care trebuia să-i investească în lucrări atât de necesare pentru oraș.

Datorită incapacității administrative de la Șimleu pentru că nu a reușit să consume cei 2 milioane de euro, primăria a fost obligată să trimită banii înapoi la bugetul de stat.
Atașat vă punem un document emis de Primăria Șimleu, semnat de viceprimarul Lazăr și de contabila Țiglea Laura.

Mai mult, pe un grup de Facebook, fostul consilier local PNL – Mihai Oprea dezvăluie aceste informații și arată public incapacitatea administrativă de la Șimleu, acuzând Primăria Șimleu de faptul că au fost dezinteresați pentru a cheltui această sumă. Această sumă reprezintă jumătate din bugetul local aferent unui an bugetar.

Mihai Oprea o acuză pe contabila Primăriei Șimleu că este slab pregătită

„Țiglea Laura curios este faptul că ați realizat venituri proprii exact în luna decembrie de 2 milioane de euro. Veniturile încasate  conform Art 62 alin 1 lit B se restituie bugetului de stat scrie clar în lege. Execedent bugetar – parte a veniturilor bugetare ce depășește cheltuielile bugetare într-un an bugetar. Execedentul clasifică nivelul economic al fiecărei administrații. Ați constatat o sumă de bani încasată și nu ati mai constatat aceeași sumă de plată. Pe românește discutăm de alocări bugetare la final de an, care ar fi trebuit cuprinse într-o rectificare bugetară prin care să-i repartizați pe articole de investiții. Trecerea acestei sume în excedent este cel mai simplu mod în care putem proceda atunci când cel care administrează o unitate administrativ teritorială o poate face, dând dovadă astfel de o slabă capacitate administrativă.”, este mesajul postat pe Facebook, de fostul consilier local PNL, Mihai Oprea.  

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *