Primăria Valcău de Jos în parteneriat cu Consiliul Județean vor repara drumul județean DJ 191 G

Consiliul Local Valcău de Jos a aprobat în ședința ordinară din data de 2 septembrie un protocol cu Consiliul Județean Sălaj pentru lucrări de reparații a drumului județean DJ 191 G. Consiliul Județean Sălaj a demarat procedurile pentru modernizarea întregului drum județean DJ 191 G, iar în acest sens se află în execuție un Proiect Tehnic, după care va urma procedura de licitație pentru realizarea lucrărilor de asfaltare și modernizare.

Dar până la finalizarea procedurilor, Consiliul Județean împreună cu Primăria Valcău de Jos a decis să intervină pe DJ 191 G cu lucrări de reparații pentru ca drumul să fie practicabil în următoarea perioadă. Mai mult, administrația județeană oferă 90 % din valoarea lucrărilor, astfel că vălcăuanii au de pus doar 10 % din valoarea totală a lucrărilor.

Într-un cuvânt spus, cetățenii din Valcău de Jos vor beneficia de un drum județean mai bun și practicabil cu bani gratuiți oferiți de Consiliul Județean Sălaj, un merit al primarului Ioan Roșan care a făcut demersuri pentru a obține finanțarea.

Concret, protocolul prevede că, Consiliul Județean va aloca suma de 65.000 reprezentând 90% din valoarea lucrărilor, iar doar 10% urmând să aloce Primăria Valcău de Jos din bugetul local, pentru reparația drumului județean DJ 191 G.

Conform devizului vor fi executate următoarele tipuri de lucrări: așternere materiale pietroase de întreținere, inclusiv cilindrarea cu autogreder 320 mc; transportul rutier al materialelor, semifabricatelor (512 tone) cu autobasculanta pe distanța 40 km; piatra spartă 320 mc.


Anton Jan Criste – „cârcotașul de serviciu” din cadrul Consiliului Local Valcău de Jos

Deși proiectul de hotărâre a fost votat în unanimitate de consilierii locali, Anton Jan de la USR PLUS (fost PNȚCD și care votat proiectul) a făcut o serie de comentarii și dezinformează în spațiul vitual (pe Facebook) despre acest protocol, fără a cunoaște în detaliu acest protocol și proiectul în sine coordonat de Consiliul Județean Sălaj. Comentariile consilierului local USR PLUS, Anton Jan sunt pentru că nu deține toate informațiile și nu cunoaște detaliile despre acest proiect de modernizare a DJ 191 G.

Modul de reacție și criticile aduse unui proiect pe care chair tu l-ai votat, arată lipsa de experiență politică și te transformă într-un „cârcotaș” inutil comunității din care faci parte și nu duce decât la afectarea credibilității, chiar și pe aia puțină pe care o mai are individul (nr. – raportat la numărul de voturi primite).

„Evident, cu toții ne dorim un drum bun spre Crasna, care ar scurta drumul spre Zalău, Ciucea, Vârșolț, deci a fost aprobat”, a scris printre altele Anton Jan pe Facebook. 

Consilierul local USR PLUS, Anton Jan, (fost PNȚCD) „cârcotașul de serviciu” din Consiliul Local Valcău de Jos în încercarea de a dezinforma, susține pe rețelele de socializare că „ar fi două observații de făcut: este vorba doar de o pietruire parțială deși, drumul, de altfel Drum Județean de ceva timp, ar merita o reparație serioasă urmată de asfaltare, apoi, tocmai pentru că este Drum Județean este în custodia Consiliului Județean Sălaj, care ar trebui să îl reabiliteze din fondurile sale. În plus, mă tem să nu rămână cu pietruirea asta cine știe până când, în loc să se facă o reparație serioasă”.


Drumul Județean DJ 191G va fi modernizat de Primăria Valcău de Jos

Primarul Ioan Roșan a intervenit la timp pe acest subiect și face următoarele precizări, pentru a informa corect opinia publică din Comuna Valcău de Jos: „Primăria Valcău de Jos v-a repara drumul cu bani primiți de la Consiliul Județean. Consiliul Județean a alocat suma de 65.000 lei să reparăm drumul până se epuizează procedura de avizare Proiect Tehnic și licitație pentru drumul respectiv. DJ 191 G  face legătura între Valcău de Jos și municipiul Zalău. Drumul județean DJ 191 G are o lungime totală de 12 kilometri, din care doar 2.9 kilometri sunt pe teritoriul administrativ al Comunei Valcău de Jos, iar restul pe teritoriul administrativ al Comunei Crasna”. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *