Primăria Zalău a pregătit investiții de 6,5 milioane euro din PNRR pentru trei unități de învățământ

Investiții pentru viitor. Trei unități de învățământ se renovează cu bani europeni.

Primăria Municipiului Zalău investește în sistemul educațional. Trei unități de învățământ se vor renova cu bani europeni după ce Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei a lansat în 1 aprilie 2022 sesiunea de depunere a proiectelor pentru creşterea performanţei energetice a clădirilor publice, în cadrul Programului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, componenta 5 – Valul renovării, axa 2 – Schema de granturi pentru eficienţă energetică şi rezilienţă în clădiri publice, operaţiunea B.2: Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice.

Este vorba despre Liceul Pedagogic Gheorghe Șincai din municipiul Zalău, Școala Gimnazială Mihai Eminescu unde se vor renova corpul B și sala de sport și Școala Gimnazială ”Simion Bărnuțiu”.

În această primă sesiune, instituția condusă de Ionel Ciunt a pregătit trei proiecte de investiții, “Creșterea eficienței energetice a Liceului Pedagogic Gheorghe Șincai din municipiul Zalău – etapa 2”, “Creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale Mihai Eminescu – corp B și sala de sport din municipiul Zalău” și ”Creșterea eficienței energetice a Școlii Gimnaziale Simion Bărnuțiu din municipiul Zalău”.

”În ideea de nu pierde banii europeni am convocat ieri, de îndată ședința de Consiliu Local pentru aceste trei proiecte de investiții foarte importante pentru sistemul educațional din municipiu. Aceste unități de învătământ au avut documentația cea mai bine pusă la punct așa cum o cere ghidul pentru această finanțare. Și celelalte unități de învățământ o să intre în finanțare, în acest an prin Programul Operațional Regional, pe Mediu sau pe alte tipuri de programe finanțate de ministerele abiliate în acest sens”, a transmis Ionel Ciunt, primarul municipiului Zalău.

Valoare totală a celor trei proiecte de investiții se ridică la 32.252.226,87 lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *