Primăria Zalău face investiții record în liceele, școlile și grădinițele din oraș

Postarea făcută pe facebook de viceprimarul Teodor Bălăjel după recepția lucrărilor de la internatul Liceului Mihai Viteazul dezvăluie un lucru puțin cunoscut de zălăuani, și anume că actuala conducere a administrației Zalăului face investiții în școli la un nivel fără precedent.

S-a ajuns la performanța ca Primăria să investească numai anul trecut 48 de milioane de lei în infrastructura școlară. Ca termen de comparație, în 2015, cu un an înainte ca actuala administrație să preia Zalăul. abia se reușea o alocare de 3,17 milioane pentru învățământul din oraș.

În acest moment, în stadiu avansat se află și lucrările la modernizarea Liceului Avram Iancu, unde sunt corpuri de clădire aproape finalizate și acum se lucrează la sala de sport.

Tot în stadiu avansat sunt și lucrările de la Liceul de Artă Ioan Sima. De asemenea, la Liceul Ortodox Sfântul Nicolae. Modernizarea Liceului Reformat Wesselenyi tocmai ce s-a încheiat la finalul anului trecut.

Zilele trecute, primarul Ionel Ciunt constata la fața locului că lucrările la construirea noii creșe din Brădet merg bine. Dar e de subliniat și că toate celelalte unități din rețeau școlară a Zalăului au avut parte de bani buni pentru reparații capitale, pentru reparații curente. Pentru întreținere și funcționare s-au cheltuit anul trecut 5,8 milioane în învățământul din Zalău și s-au acordat și burse de aproape 1,5 milioane.

”Orașul se modernizează, în cea mai mare parte cu banii europeni pe care am reușit să-i atragem. Cei 100 de milioane de euro de la UE fac acum treabă bună. Ținem mult să facem în așa fel încât modernizarea școlilor să aibă un ritm rapid, în ton cu celalte lucrări.

Creșterea standardului de viață în oraș trebuie să fie nu doar rapid, ci integrat, sub toate aspectele. Chiar dacă proiectele pe bani europeni pentru școli implică o participare financiară mult mai mare din partea Primăriei decât, de exemplu, proiectele pentru modernizarea străzilor, am făcut în așa fel încât să putem aloca resursele necesarepentru un învățământ modern.

Iar o veste bună tocmai a venit de la ministrul Dezvoltării, Cseke Attila, care a anunțat acum o săptămână la Zalău că putem miza pe finanțare pentru construirea de creșe în cadrul unui program național”, ne spune vicepărimarul.

Teodor Bălăjel ține să sublinieze că Primăria are în vedere tot timpul că performanța în învățământ este legată strâns de condițiile în care sunt educați copiii noștri, așa că investițiile în creșe, grădinițe, școli și licee sunt prioritate.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *