Primăria Zalău spune adio tuturor cablurilor care ”atârnă” prin oraș

Start reușit în unul dintre proiectele pentru Zalău la care țin mult, pentru că rezultatul lui va fi eliminarea din tot orașul a cablurilor care ”atârnă”. Vom scăpa de tot ce înseamnă rețea de cabluri aeriene pentru televiziune, internet și telefonie, care este una foarte încărcată, nepractică și inestetică.

În Dumbrava Nord se derulează proiectul-pilot la baza căruia stă o soluție ingenioasă. Rețea subterană de cabluri, introdusă prin fosta rețea de termoficare, în parteneriat cu firma Niva Prod Com. Am constatat la fața locului, împreună cu directorul executiv al Direcției Tehnice a Primăriei, Dănuț Curea, cum a decurs prima fază a lucrărilor. Nu săpăm, nu stricăm, nu deranjăm.

În numai două săptămâni, s-au realizat peste 1,6 kilometri de trasee subterane in zona blocurilor cuprinse între străzile Voievod Gelu, Simion Bărnuțiu și Piața din Dumbrava. Urmează în zilele următoare să se execute încă 1,1 kilometri de trasee subterane în zona străzii Iuliu Coroianu.

În funcție de rezultatele de aici, soluția inedită poate deveni una generalizată, care să completeze în cartiere demersul nostru de a aduce în subteran tot ce înseamnă cabluri.

Pe marile străzi reabilitate acum cu fonduri europene – Simion Bărnuțiu, Voievod Gelu, Gheorghe Doja, Avram Iancu, 22 Decembrie – s-au construit canale tehnice pentru cabluri, iar lucrările de modernizare a iluminatului public vor aduce cablurile în subteran pe zece străzi importante. Iar pe unde vom interveni cu Citadin pentru modernizări vom face de asemenea canale tehnice pentru cabluri.

Adio sârme suspendate, pentru un Zalău aerisit, verde și frumos, la a cărui estetică vom contribui prin activitate intensivă de amenajare peisagistică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *