Primarii PSD din Sălaj cer justiției să sancționeze Guvernul pentru banii împărțiți din fondul de rezervă al statului

Primarii PSD din Sălaj cer justiției să sancționeze frauda politică comisă de guvernarea Cîțu cu banii din Fondul de rezervă.

Municipiul Zalău și 12 comune sălăjene conduse de primari PSD au atacat Hotărârea de Guvern din 7 octombrie prin care Fondul de rezervă a fost devalizat într-un demers care nu poate fi asimilat decât cu o uriașă fraudă politică. Practic, PNL a dispus discreționar de cei peste un milliard de lei din banii publici.

Fiecare din cele 13 unități administrativ-teritoriale a înaintat miercuri, 20 octombrie, actele către Secția Contencios Administrativ și Fiscal a Curții de Apel București, instanța competentă în acest caz. Argumentele bazate pe legi subliniază că banii au fost direcționați către clientela de partid de guvernarea Cîțu prin încălcarea normelor imperative privind finanțele publice și bugetul de stat și prin încălcarea principiilor egalității și proporționalității, lucruri nepermise nici legal, nici moral. România trebuie să rămână în zona civilizației occidentale. Iar Hotărârea de Guvern a fost în sine emisă nelegal, având în vedere că obiectul ei este de competența Parlamentului.

Actul emis de guvernarea Cîțu a vrut să dea aparența unei distribuiri a banilor în tot spectrul politic și a trecut și UAT-uri conduse de PSD pe listă, omițând însă destule, multe importante. Cvasitotalitatea au primit însă sume derizorii, cu pretenția că 10.000 de euro trebuie să le ajungă pentru cofinanțarea proiectelor lor și să acopere cheltuieli urgente ale comunității. În timp ce primăriile conduse de PNL au primit sume consistente.

Să subliniem, de exemplu, că Zalăului nu i-a fost alocat nici un leu. Unul din patru sălăjeni trăiește în Zalău; cum s-a gândit guvernarea Cîțu că un sfert din populația județului poate fi exclusă din calculele ei și că nici un leu din cei aproape 26 de milioane de lei împărțiți în județ nu trebuie să ajungă în capitala Sălajului? De departe, Zalăul are cele mai mari cheltuieli și cu cofinanțarea proiectelor europene și cu acoperirea nevoilor urgente pentru servicii sociale a căror plată este, până la urmă, tot obligația guvernului. Poate fi vreun zălăuan de acord cu o așa nedreptate și cu o așa sfidare?!

Dar a fost o alocare politică cum numai o guvernare în faliment moral o putea face. Cu asemenea viziune asupra administrării țării s-au gândit PNL-iștii că își cresc șansele politice. Greșit!

Comunicat de presă emis de PSD Sălaj 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *