Primarul Alin Băbănaș a câștigat două proiecte de investiții în valoare de 5,7 milioane euro

Primarul Comunei Surduc, Alin Băbănaș, bate record după record când vine vorba de obținerea de finanțări pentru proiecte de investiții. Săptămâna aceasta Primăria Surduc a câștigat un proiect de 4,6 milioane euro, o investiție care depășește valoarea podului de la Turbuța recent finalizat.

5,7 milioane euro pentru investiții prin Anghel Saligny

Primăria Surduc a câștigat două finanțări prin Programul Anghel Saligny în valoare totală de 27.879.960 lei (5,7 milioane euro).

Primul proiect prevede Înființarea de canalizare și racorduri de canalizare în localitățile Surduc, Tihău și Cristolțel din comuna Surduc – valoare 22.500.000 lei – (4,6 milioane euro).

Având în vedere suma alocată lucrările de canalizare se vor executa doar în localitatea Surduc și o stație de epurare la Tihău, urmând ca în funcție de noile alocări de fonduri să continue și în satele Tihău și Cristolțel.

Al doilea proiect prevede Construire pod rutier peste râul Almaș în localitatea Tihău, comuna Surduc – valoare 5.379.690 lei – 1,1 milioane euro. Puntea pietonală existentă va fi dărâmată și se va construi un pod nou care va avea o lungime de 70 metri, 5 metri lățime, fără restricții de tonaj, va fi construit din beton și la final va fi asfaltat.

„Având în vedere că podul de la Turbuța a fost cea mai mare investiție din istoria comunei Surduc, cu o valoare de aproximativ 4 milioane de euro, sunt bucuros că am depășit acest record prin obținerea unei finanțări de 4,6 milioane euro pentru introducerea rețelei de canalizare în localitatea Surduc și mă voi lupta pentru obținerea sumelor necesare și pentru satele Tihău și Cristolțel. Împreună cu colegii din primărie lucrăm permanent și suntem atenți la orice oportunitate de a atrage noi finanțări pentru investiții în comuna Surduc, totul pentru a ridica nivelul de trai în comuna noastră”, transmite primarul Alin Băbănaș. 

Spațiu de agrement și recreere finalizat în centrul comunal

Primăria Surduc a finalizat recent lucrările de construire a unui spațiu de agrement și de recreere amplasat în centrul comunei. Investiția a cuprins amenajarea unui spațiu adiacent parcului de joacă, care cuprinde lampadare cu încărcare solară pe bază de senzor, alei cu pavaj, foișor, masă de tenis, masă de șah și table, gazon, bănci, coșuri de gunoi și arbori ornamentali.

„Pe lângă investițiile majore în infrastructură, cetățenii au nevoie de un spațiu de recreere, dotat cu tot ce este necesar pentru a-și petrece timpul liber. Spațiul este destinat atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari”, transmite primarul Alin Băbănaș.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *