Primarul Comunei Sânmihaiu Almașului, Cornel Lung, a depus jurământul pentru al 8-lea mandat

Astăzi, începând cu ora 11.00 a avut loc ședința festivă pentru investirea primarului și a noului Consiliu Local din Sânmihaiu Almașului. Într-un cadru festiv și în prezența prefectului Virgil Țurcaș, primarul Cornel Lung a depus jurământul de credință și a fost investit în al 8-lea mandat în fruntea comunei Sânmihaiu Almașului.

Totodată au depus jurământul și consilierii locali, fiind astfel constituit noul Consiliu Local format din: 4 consilieri PSD, 1 consilier PNL, 2 consilieri Partida Romilor, 1 consilier PMP, 1 consilier PER, 1 consilier ALDE, 1 consilier ProRomânia.

Noua majoriate în Consiliul Local va fi format din PSD, Partida Romilor și PMP, astfel că viceprimar va fi Cozma Călin (PSD) pentru al patrulea mandat.

Primarul Comunei Sânmihaiu Almașului, Lung Cornel este unul dintre cei mai longevivi primari sălăjeni în funcție, aflat la al 8-lea mandat. Lung Cornel conduce Primăria Sânmihaiu Almașului începând din anul 1992 și până în prezent, perioadă în care a reușit să atragă sume importante pentru dezvoltarea comunei.

În mandatul 2016-2020, primarul Lung Cornel a realizat investiții importante pentru comunitate:

 

 1. Reabilitare Școală sat Bercea – 350 mii lei PNDL
 2. Înființare SMURD – 500 mii lei
 3. Modernizare străzi și ulițe 14 kilometri, accese la proprietăți, podețe și șanțuri betonate
 4. Reabilitare cămin cultural Sânmihaiu Almașului – 1,1 milioane lei fonduri europene
 5. Achiziție buldoexcavator, tractor și remorcă pentru deszăpezire și întreținere drumuri – fonduri europene
 6. Construire capelă mortuară
 7. Iluminat public modern pe LED 120 de buc pe drumu european E81 și Sânmihaiu Almașului
 8. Sistem de supraveghere video – 20 de camere pentru siguranța cetățeanului
 9. Construire teren de miniftbal împrejmuit la Școala Sânmihaiu Almașului

  

Dea lungul anilor primarul Lung Cornel a atras fonduri prin Banca Mondială pentru Reabilitare Școală Sânmihaiu Almașului și a construit o grădiniță nouă. Cu bani de la bugetul local a fost reabilitat și modernizat sediul de primărie.

Primarul Lung Cornel are pregătite proiecte importante pentru viitorul apropiat, respectiv introducerea gazului, rețele de apă și canalizare, modernizarae drumurilor forestiere și internet gratuit prin rețele WIFI.

Proiecte de investiții pentru mandatul 2020-2024
 1. Rețea de apă în toată comuna prin fonduri europene POIM – proiect aflat în derulare
 2. Înființare aducțiune gaz natural – Primăria Sânmihaiu Almașului face parte din ADI Valea Almașului și Valea Agrijului, iar în acest moment se realizează un Studiu de Fezabilitate
 3. Rețea de canalizare în toată comuna – Primăria Sânmihaiu Almașului are un Studiu de Fezabilitate realizat care a fost depus spre finanțare la CNI. În paralel, primarul Lung Cornel a realizat un ADI Nejului, din care mai face parte Comuna Zimbor, pentru a încerca să atragă fonduri europene
 4. Modernizare drumuri forestire – se realizează Studiu de Fezabilitate, apoi se solicită finanțare
 5. Rețele de internet WIFI gratuit la primărie și școală cu fonduri europene

„Vom continua împreună. Vorba pașilor mărunți dar siguri. Având în vedere economia comunei, pentru fiecare investiție facem eforturi pentru a asigura cofinanțarea obligatorie din partea noastră. Ne vom strădui în continuare să atragem cât mai multe fonduri pentru a continua dezvoltarea comunei”, a transmis primarul Lung Cornel

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *