Primarul Dezső Debreczeni continuă cu succes modernizarea Comunei Coșeiu

Comuna Coșeiu este condusă de primarul Dezső Debreczeni, aflat la primul mandat. Noul primar a câștigat alegerile locale din 2020 cu un scor de 36.8% din voturile valabil exprimate. Paul Boda, care a avut două mandate de viceprimar și trei de consilier local, a fost ales viceprimar.

Primarul a spus că a fost consilier timp de opt ani și că s-a străduit întotdeauna să îmbunătățească bunăstarea și calitatea vieții locuitorilor comunei și să dezvolte Coșeiul, astfel că în ultimii ani a participat la multe licitații pentru contracte. Acum, că a câștigat încrederea locuitorilor, dorește să continue munca începută, noi proiecte sunt scoase la licitație pentru a înfrumuseța și dezvolta în continuare Comuna Coșeiu, păstrând și îmbogățind valoarea localităților.


Proiecte realizate în perioada 2020 – prezent

Primarul Dezső Debreczeni a finalizat în cei doi ani scurși din primul mandat mai multe proiecte importante pentru comunitate.

Comuna Coșeiu are un sediu nou de Primărie. Este o clădire spațioasă, cu dotări moderne și compartimentată în așa fel încât angajații să își desfășoare activitatea în cele mai bune condiții, iar cetățenii să primească servicii publice de calitate. Proiectul a fost finalizat în anul 2021. Clădirea dispune și de o sală de ședințe generoasă.

În continuare se lucrează la amenajarea unei arhive, dar și amenajarea curții interioare.


Primăria Coșeiu a achiziționat noi utilaje pentru întreținerea spațiilor verzi și a drumurilor pe timp de iarnă. A fost achiziționat un tractor cu remorcă, lamă de zăpadă și răspânditor material antiderapant.


Comuna Coșeiu are capele mortuare în toate satele

În toamna aceasta s-au finalizat lucrările de construire a celor trei capele mortuare din localitățile Coșeiu, Archid și Chilioara. Valoarea celor trei capele construite se ridică la circa 900.000 lei.

Capela de la Archid s-a construit cu finanțare asigurată de la UE, iar celelalte două capele de la Coșeiu și Chilioara au fost construite cu bani de la bugetul local.


Teren de sport în curtea școlii din Archid

Primarul Dezső Debreczeni cunoaște problemele tinerilor, astfel că a alocat bani de la bugetul local pentru modernizarea terenului de sport din curtea școlii din Archid. Primăria a montat porți noi și realizează un gard de împrejmuire înalt, astfel încât copii când joacă mingea să nu mai ajungă în drumul județean sau în vale.

Tot de la bugetul local Primăria a înlocuit cele două centrale vechi cu altele noi la Școala Gimnazială din Coșeiu, astfel că acum elevii beneficiază de mai mult confort.


 

Școala din localitatea Coșeiu modernizată prin PNRR

Primarul Dezső Debreczeni a câștigat o finanțare pe PNRR fonduri europene pentru eficientizarea energetică a Școlii Gimnaziale cu clasele I-VIII din Coșeiu. Clădirea va fi modernizată, se va schimba instalația de încălzire cu panouri solare, pompă de căldură, etc.


Rețea de canalizare prin programul Anghel Saligny

Primarul Dezső Debreczeni lucrează la noi proiecte de investiții. Cel mai important lucru pentru comuna Coșeiu, este construcția unei rețele de canalizare, la a cărei finalizare contribuie programul Anghel Saligny.

Primăria Coșeiu a câștigat un proiect în valoare de 13 milioane de lei pentru înființarea unei rețele de canalizare în toată comuna, inclusiv o stație de epurare.


Cămin cultural nou la Archid cu fonduri de la CNI

Primăria Coșeiu are în plan să construiască un cămin cultural nou în localitatea Archid, astfel că primarul Dezső Debreczeni  a depus o cerere de finanțare la Compania Națională de Invetiții. Urmează să fie trimise toate documentele solicitate de CNI pentru continuarea demersurilor. Proiectul cuprinde construirea unei clădiri noi, inclusiv dotări interioare – mese, scaune, sistem de încălzire, grupuri sanitare, sistem de sonorizare și amenajarea unei parcări, gard, etc.


Parc nou de joacă cu fonduri europene

Primăria Coșeiu va construi un parc de joacă modern cu finanțare prin GAL – fonduri europene, în valoare de 30.000 euro. Noul parc se va amenaja în centrul comunal și va dispune de elemente de joacă noi, iluminat public, mobilier stradal și urban, spații verzi, alei, etc.

Finanțare de 30.000 euro este asigurată, astfel că urmează depunerea proiectului și în anul 2023 vor începe lucrările.


Lucrări de cadastrare gratuită a imobilelor din Coșeiu – sunt cuprinse toate localitățile. Proiectul este finanțat prin OCPI Sălaj, contractul de execuție este semnat, astfel că lucrările vor începe în primăvara anului 2023.


Fondul de mediu va fi folosit pentru modernizarea iluminatului stradal și finalizarea construcției unui pod mare la capătul satului Coșeiu, pe drumul agricol, astfel încât mașinile agricole să poată folosi varianta de ocolire în locul drumului județean.


Sistem modern de supraveghere video în toate localitățile

Primăria Coșeiu are un sistem de supraveghere video modern compus din 10 camere amplasate la ieșiri/intrări în localități – câte 3 camere video în Archid și Chilioara și 4 camere video în Coșeiu. Primăria are în plan să extindă numărul de camere video în cursul anului 2023.


Comuna Coșeiu are un sistem propriu de alimentare cu apă în toată comuna. Primarul Dezső Debreczeni este preocupat de modernizarea rețelei de apă și a achiziționat regulatoare de presiune pentru fiecare localitate pentru a fi evitate eventuale probleme în casele cetățenilor.


Primăria Coșeiu oferă cadouri de Moș Nicolae tuturor copiilor din comună, pachete care vor fi distribuite la data de 6 decembrie.


Un proiect important pentru Comuna Coșeiu este asfaltarea a 25 de kilometri de drumuri, în principal pe drumuri agricole. Proiectul este finanțat prin PNDL 2 și a rămas în impas. Primarul Dezső Debreczeni este preocupat și face demersuri pentru ca din primăvara anului 2023 să fie reluate lucrările, astfel încât proiectul să fie dus la bun sfârșit.


Mesajul primarului Dezső Debreczeni:

„Vreau să mulțumesc cetățenilor pentru încrederea acordată și vreau să-i asigur că voi fi în continuare alături de ei în rezolvarea problemelor. Împreună cu echipa din primărie am reușit să finalizăm anul acesta mai multe proiecte importante, dar în același timp am depus și am câștigat finanțare pentru investiții noi.

Sunt convins că împreună vom reuși să continuăm să dezvoltăm comuna Coșeiu și să oferim condiții mai bune de trai.

Urez tuturor sărbători fericite, multă sănătate și liniște sufletească”, transmite primarul Comunei Coșeiu, Dezső Debreczeni. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *