Primarul Dorel Man apreciat de fostul premier Dacian Cioloș pentru salvarea patrimoniului cultural din Letca

Lucrările de reprații la biserica de lemn din satul Purcăreț (monument istoric), comuna Letca, au început, grație voluntarilor de la Ambulanța pentru Monumente Sălaj și prin implicarea Primăriei Comunei Letca, condusă de primarul Liviu Dorel MAN. Este a doua biserică de lemn care este reparată de voluntari cu sprijinul Primăriei Letca și întregii comunități locale.

Primar Man Dorel Liviu a demonstrat încâ din primele zile de mandat că este mereu, mereu, alături de cetățeni, și prin determinare și experiență, susține și ajută toate proiectele propuse pentru dezvoltarea comunei Letca.

În cursul zilei de 26.04. 2023, Comuna Letca a primit vizita fostului premier al României, Dacian Cioloș, actual europarlamentar, care a fost prezent în mijlocul celor care lucrează la acoperire acestui lăcaș de cult.

Dacian Cioloș apreciază implicarea primarului Dorel Man în salvarea patrimoniului cultural

„(…)M-am bucurat și că, alături de voluntarii de la Arhaic coordonați de Bogdan Ilieș, toată comunitatea contribuie la lucrări. Preotul Vasile Mureșan, primarul PSD Dorel Man – comuna Letca este, de altfel, cofinanțator al șantierului – și mulți alți oameni care înțeleg importanța acestui patrimoniu cultural și spiritual”, se arată în postarea făcută pe pagina oficială de Facebook a fostului premier Dacian Ciolos, actual europarlamentar REPER. 


Biserica de lemn din Șoimușeni salvată și reparată tot cu sprijinul și implicarea primarului Dorel MAN

Biserica de lemn din Șoimușeni se află în comuna Letca din județul Sălaj și a fost adusă, conform tradiției, din Fericea, Maramureș în secolul al 19.
O inscripție din 1863 consemnează pictarea ei, vreme în care biserica era deja strămutată pe locul ei actual din satul Șoimușeni. Biserica se află pe lista monumentelor istorice sub codul LMI: SJ-II-m-A-05131.
La inițiativa domnului primar Liviu Dorel Man, în vara anului 2020, o echipă de voluntari de la Ambulanța pentru Monumente au acceptat și au realizat ample lucrări de restaurare a acestui lăcaș de cult. Echipa de voluntari susținută inclusiv de prințul Charles a schimbat învelitoarea, a îndreptat turnul și a consolidat punțile bisericii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *