Primarul Ionel Ciunt preocupat să rezolve problemele administrative ale Municipiului Zalău

Conducerea Instituţiei Prefectului Sălaj a participat, luni, la o şedinţa de lucru cu primarii unităților administrative teritoriale din județ şi reprezentanţi a instituţiilor publice din judeţ.

La eveniment au participat majoritatea primarilor din județ, inclusiv primarul Municipiului Zalău, Ionel Ciunt, care a ridicat câteva probleme importante pentru zălăuani.

„Am ridicat astăzi câteva probleme punctuale în cadrul întâlnirii organizată de Instituția Prefectului Județului Sălaj, întâlnire la care au fost prezenți primarii sălăjeni și directorii instituțiilor deconcentrate din județ.
Două dintre cele mai importante probleme discutate vizează posibilitatea administrațiilor locale de a accesa fonduri pentru dotarea cu mobilier a unităților de învățământ, posibilitate pe care o are doar Consiliul Județean conform ghidului actual;
A doua problemă ridicată este legată de semnarea cu întârziere a contractelor de finanțare pentru proiectele aprobate prin Programul Național „Anghel Saligny”, derulat prin Ministerul Dezvoltării.
Am solicitat reprezentanților Guvernului în teritoriu, la fel cum am solicitat și în cadrul Asociației Municipiilor din România, prezentarea acestor probleme și la nivel guvernamental deoarece sunt probleme cu care toate UAT-urile se confruntă.
Am primit asigurări că solicitările noastre, care vin spre mai binele comunităților pe care le reprezentăm, vor fi transmise și sper ca în cel mai scurt timp să avem și soluții”, transmite primarul Ionel Ciunt. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *