Primarul Roșan Ioan s-a întâlnit cu ministrul Dezvoltării, Adrian Veștea

 


👉In aceasta perioadă presedintele ACoR Filiala Sălaj, primarul Roșan Ioan, participă la Adunarea Generală a Comunelor din România, (ACoR) unde s-au adus în discuție problemele autorităților locale din România.

S-a discutat despre măsuri legislative pentru eficientizarea serviciilor publice și creșterea investițiilor din zona rurală.

La eveniment a fost prezent dl. Adrian-Ioan Veștea, ministrul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației, Irina-Manuela Pătrășcoiu – Director General la Compania Națională de Investiții și alți consilieri din nimister.

Din partea ACoR Sălaj au participat primarii Roșan Ioan, Bocidai Csaba, primarul comunei Pericei și Marian Mirisan, primarul comunei Horoatu Crasnei.

„Locuitori din comuna Valcău de Jos vor beneficia de mai multe proiecte derulate prin acest minister aflate în diferite faze: Reabilitare, extindere și dotare Cămin Cultural în localitatea Lazuri, în valoare de 1.8 milioane lei, Construire pod peste râul Barcău, în localitatea Valcău de Sus, strada Ciresului, valoarea investiției 1,1 milioane lei, obiective aflate în faza finală de licitație publică pe SICAP, construire a două poduri peste râul Barcău în localitatea Valcău de Sus, rest de executat, valoarea investițiilor este de 2,2 milioane lei, aflate în prima fază de licitație publică pe SICAP.

Lucrările la aceste poduri trebuiau finalizate în anul 2020 dar din cauza problemelor financiare și nerespectarea termenelor de execuție de catre firma care a executat parțial lucrările, s-a reziliat contractul de execuție și se relicitează restul de executat.

Prin Programul Anghel Saligny, în satele din comuna Valcău de Jos, se vor asfalta 22 de km de drumuri comunale și străzi, acest proiect se află în faza de licitație executare Proiect Tehnic”, transmite primarul Comunei Valcău de Jos, Roșan Ioan.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *