Primarul Roșan Ioan sprijină fermierii și a adus o echipă mobilă RAR în Valcău de Jos

M

Legislația în domeniul înregistrării și înmatriculării utilajelor agricole dă mari bătăi de cap fermierilor români. De câțiva ani de zile, primăriile nu au voie să mai dea numere de înregistrare dacă utilajul nu are carte de identitate.

Autoritățile din comuna Valcău de Jos, în speță primarul Roșan Ioan, a luat decizia să solicite de la RAR Sălaj o echipă mobilă care să vină în comună și să realizeze atât ITP-ul, dar și cărțile de identitate pentru tractoarele care nu aveau acest act și fără de care nu poate fi efectuat ITP-ul.

Posesorii de utilaje agricole de pe raza comunei Valcău de Jos și care doresc identificarea și transmiterea datelor spre RAR Sălaj, sunt rugați să se prezinte la sediul Primăriei Valcău de Jos pentru omologarea utilajelor agricole.

„Prin aceste acțiuni administrația publică din Valcău de Jos vine în sprijinul fermierilor pentru a intra în legalitate prin indentificarea și omologarea utilajelor agricole în vederea obținerii numerelor de înmatriculare, pentru că fermierii nu au posibilitatea de a transporta utilajele la sediul RAR din Zalău. 

În cazul în care vor mai fi alte solicitări, le vom centraliza și vom solicita din nou un echipaj mobil de la RAR. Mulțumesc dl director Radu Coste pentru buna colaborare instituțională”, a transmis primarul Roșan Ioan. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *