Primarul Șimleului, Cristian Lazăr, invitatul premierului Ciucă la ședința de Guvern

Premierul Nicolae Ciucă a declarat, miercuri, că la şedinţa de Guvern participă mai mulţi tineri, cu prilejul Zilei Tineretului, el arătând că Executivul deschide uşa clădirii Guvernului pentru ca tinerii să aibă acces cât mai des şi cât mai mult la activităţile pe care le planifică şi le desfăşoară instituţia.

Şeful Executivului a precizat că această invitaţie nu este doar pentru astăzi, ci va reprezenta o obligativitate pentru ei să aibă un anumit plan prin care să rămână în legătură cu Guvernul.

„Am fost de acord cu propunerea doamnei ministru Gabriela Firea atunci când am discutat ce facem de Ziua Tinerilor pe 2 mai şi am agreat ca, dincolo de mesajele şi activităţile care au fost dedicate acestei zile, să organizăm o şedinţă de Guvern la care să fie invitaţi tineri”, a spus premierul.

Nicolae Ciucă a continuat:”Deschidem uşa sălii de şedinţă a Guvernului pentru tineri, deschidem uşa clădirii Guvernului pentru ca tinerii să aibă acces cât mai des şi cât mai mult la activităţile pe care noi le planificăm şi le desfăşurăm”.

„Din partea noastră cred că este foarte important ca ei să afle că nu este doar o invitaţie de a fi participat astăzi la această şedinţă de Guvern, ci este, de aici înainte, o obligativitate pentru ei să aibă o ritmicitate, un anumit plan prin care să rămână în legătură cu Guvernul. Probabil că la asta nu vă aşteptaţi, aţi crezut că doar participaţi şi încheiem activitatea. Nu. Fiecare dintre voi, de aici înainte, periodic, vom decide în ce ritm vom stabili aceste întâlniri. Vrem de la voi partea de răspuns, vrem de la voi soluţiile, vrem de la voi propunerile, vrem de la voi iniţiativă, aşteptăm de la voi creativitate, astfel încât, împreună cu voi, tot ceea ce reprezintă decizie la nivelul Guvernului să se materializeze şi să se concretizeze în acea fundaţie pe care voi să continuaţi să construiţi România de mâine”, a mai spus premierul Nicolae Ciucă.

Cel mai tânăr primar de oraș din România invitatul premierului Nicolae Ciucă la ședința de guvern la Palatul Victoria!

„Am onorat invitația Primului Ministru de a participa la ședința de guvern de astăzi, unde, împreună cu alți colegi de generație, am celebrat Anul European al Tineretului 2022.

Fiecare ministru a invitat un tânăr la ședința de guvern pe portofoliul lor. Am fost onorat să primesc invitația de la premierul României și îi mulțumesc mult pentru încredere. Înseamnă mult pentru mine.

Nu a fost doar o întâlnire simbolică. Luna aceasta voi reveni la Palatul Victoria unde voi prezenta în ședința de guvern o poziție a viziunii tinerilor printr-un set de măsuri și politici publice.

În cuvântul meu am susținut necesitatea creării de oportunități pentru tineri, susținerea proiectelor pe care aceștia le inițiază, toate acestea fiind investiții pe termen lung pentru întreaga societate. Asta înseamnă în primul rând educație și crearea de șanse. Educația e elementul cheie care ne poate duce înainte. Țările care au investit în educație sunt cele mai performante din toate punctele de vedere.  Un tânăr educat e un adult câștigat”, transmite primarul Orașului Șimleu Silvaniei, Cristian Lazăr.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *