Primarul Zalăului, Ionel Ciunt, întrevedere cu ambasadorul Norvegiei, la Oslo

M

Asociația Municipiilor din România (AMR) a adresat invitația de a participa la vizita bilaterală ce s-a organizat în Norvegia, în cadrul proiectului ” Îmbunătățirea accesului și a calității serviciilor pentru cetățeni – o administrație publică transparentă și responsabilă, dedicată reprezentanților AMR și ACor.

Vizita bilaterală s-a organizat în perioada 6 -10 iunie 2022 și a avut drept scop principal schimbul de experiență în domeniile etică, transparență, conflict de interese și incompatibilități.

În cadrul vizitei de lucru, primarul municipiului Zalău s-a întâlnit cu mai mulți reprezentați ai Asociației Norvegiene a Autorităților Locale și Regionale (KS), printre care Gunn Marit Helgensen, președinte KS pe plan european și cu membri ai guvernului norvegian.

De asemenea, în Norvegia, Ionel Ciunt a avut o întrevedere și cu Cristian Bădescu, Ambasador al României în Norvegia și a vizitat Primăria municipiului Asker și Centru de inovare și învățare din Asker.

Totodată, în cadrul vizitei de lucru, temele de discuție au fost diverse și interesante, digitalizarea în administrația publică locală și relația dintre administrația centrală și locală, fiind temele cu un interes comun pentru participanții la discuții.

Asociația Norvegiană a Autorităților Locale și Regionale (KS) reprezintă toate administrațiile locale din Norvegia. Toate municipalitățile și consiliile județene sunt membre. KS este cea mai mare organizație publică de angajatori din Norvegia.

Toate cheltuielile delegației din România au fost suportate de către Asociația Municipiilor din România.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *