Primii 10 candidați AUR la alegerile europarlamentare. Trei sălăjeni ocupă locuri eligibile


Cu un an înainte, AUR își lansează sâmbătă, la Arenele Romane, candidații la europarlamentare, prima rundă de alegeri din 2024. Printre candidații eligibili se regăsesc și trei sălăjeni: Cristian Terheș (născut în Zalău), actual europarlamentar – vocea libertății din Parlamentul European; profesorul universitar Avram Fițiu (a copilărit în satul Marin, Crasna) și Ramona Bruynseel (a copilărit în comuna Hida).

Conducerea AUR speră să se claseze pe primul loc la europarlamentare și mizează pe 12-14 mandate de eurodeputați, susțin surse din interiorul partidului pentru HotNews.ro.

Analiștii politici estimează că AUR are șanse să se claseze cel puțin pe locul doi la scrutinul pentru Parlamentul European de anul viitor.

De precizat este că AUR a crescut constant în sondaje, iar recent partidul condus de George Simion a depășit PNL la ultimul sondaj INSCOP și se află locul doi în preferințele românilor cu 20,1%, după PSD.

AUR mizează pe electoratul din Diaspora și așa cum declara George Simion pentru HotNews.ro la începutul anului, jumătate dintre membrii cotizanți se află în afara țării.

  • „La noi partidul este jumătate în țară, jumătate în afară, în Diaspora. Noi nu avem ca PSD și PNL nucleul membrilor în administrația locale și centrală. Avem membri înscriși, prin carduri, iar cei cotizanți sunt 12 000 în țară și undeva la 9 500 în diaspora. În diaspora cei mai mulți membri activi îi avem în Marea Britanie, apoi Italia și Germania”, explică George Simion.

Alianța pentru Unirea Românilor are 12 organizații în Diaspora și 9.500 de membri activi, potrivit lui George Simion. Membrii AUR merg periodic în comunitățile mari din români, în special în Italia și Marea Britanie.

Cine sunt primii 10 candidați propuși de AUR pe locuri eligibile

Lista este deschisă de Cristian Terheș în prezent europarlamentar, vocea libertății în Parlamentul European, un luptător pentru respectarea drepturilor omului.

Pe locul doi este Claudiu Târziu, senator de București și președinte al Consiliului Naţional de Conducere al AUR, de profesie avocat.

Pe locul trei este Mugur Mihăescufost actor cunoscut pentru rolurile „Garcea” și „Leana” din seria „Vacanța Mare”.

Locul patru este nominalizată Georgiana Maria Teodorescu, de profesie avocat.

Cu rădăcini în comuna Hida, județul Sălaj, Ramona Ioana Bruynseel se află pe un loc cinci eligibil pentru mandat de eurodeputat.

Profesorul universitar Avram Fițiu, cu rădăcini în satul Marin, Comune Crasna, județul Sălaj, ocupă locul șase pe lista candidaților AUR la europarlamentare.

Sociologul Radu Baltasiu se află pe locul șapte pe lista AUR, este profesor în cadrul Universității București în cadrul Facultății de Sociologie și Asistență Socială, director al Centrului European pentru Studii în Probleme Etnice al Academiei Române (din 2007). Acesta a primit Premiul Academiei Române în sociologie „Dimitrie Gusti”.

Pe locul opt pe lista AUR este avocatul baptist în materie de lobby anti-LGBT, Peter Costea

Avocatul Gheorghe Pipera este al nouălea pe listă. El a fost consilier onorific al premierului Mihai Tudose în 2017.

Pe locul zece, ultimul loc eligibil al AUR se află Șerban Dimitrie Sturdza este o personalitate controversată care deține din 2016 funcția de consul onorific al Macedoniei la Constanța.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *