Principalii inculpați în dosarul DIICOT Sălaj de trafic de droguri, rămân în arest la domiciliu

După 8 luni de stat în arest preventiv și arest la domiciliu, Tribunalul Maramureș a dispus pe 5 ianuarie ca toți cei 7 sălăjeni trimiși în judecată de procurorul DIICOT Sălaj, Dan Budușan, pentru trafic de droguri de risc și mare risc, să fie puși în libertate și cercetați sub control judiciar.

Procurorul DIICOT Dan Budușan nu a fost de acord cu decizia blândă a magistraților maramureșeni și a contestat-o la Curtea de Apel Cluj. Magistrații clujeni s-au pronunțat ieri, 10 ianuarie și au desființat decizia Tribunalului Maramureș.

Inculpații BREAZDĂU N. RADU BOGDAN și CHECHISAN I. VLAD DĂNUT au fost puși în libertate și cercetați în continuare sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile.

Curtea de Apel Cluj a respins contestația procurorilor DIICOT și a stablit că Mădălina Prodan poate fi cercetată sub control judiciar pentru o perioadă de 60 de zile, fiind pusă în libertate. Curtea de Apel Cluj a admis contestația procurorului DIICOT, astfel că inculpații Chereji Andrei, Labo Ionel și Crăciun Alexandru rămân în arest la domiciu pentru o perioadă de 30 de zile.

Inculpatul Islamovici Rareș rămâne în arest preventiv și rămâne în Penitenciarul Oradea încă 30 de zile.


Amintim că la data de 5 iunie 2021, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sălaj, în colaborare cu polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Oradea şi Cluj-Napoca, au efectuat 16 percheziţii domiciliare şi nouă auto, în judeţele Sălaj şi Cluj. Au fost vizate persoane bănuite că ar fi procurat, deținut și comercializat droguri de mare risc, droguri de risc, respectiv substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 6 plicuri cu substanță pulverulentă (cocaină) și substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, 29 comprimate ecstasy, un recipient cu seminţe, 3 cântare electronice, 2 râjnițe, un grinder, 4 săbii, o macetă, 3 cuțite, 19 telefoane mobile, 18 cartele telefonice, 7 stick-uri, 4 laptop-uri, 3 tablete,1 card bancar, 23950 lei, 100 euro şi diferite înscrisuri.

Pentru 49 persoane, au fost puse în aplicare mandate de aducere, la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Sălaj.

În urma acestor activități, procurorul de caz a dispus, față de 7 persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 37 ani, luarea măsurii reținerii pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic și consum de droguri de mare  risc, trafic și consum de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.


Duminică judecătorii Tribunalului Sălaj au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor 7 tineri din Zalău, respectiv: Labo Ionel, Chereji Andrei (zis Ghipsu), Prodan Mădălina, Brazdau Radu, Chichisan Vlad, Crăciun Alexandru și Islamovici Rareș.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române şi sprijinul poliţiştilor din judeţele Sălaj, Maramureş şi Bistriţa Năsăud.

La activități, au mai participat jandarmi din judeţele Sălaj și Cluj, precum şi trei echipe canine din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj.

În continuare sunt desfăşurate activităţi  specifice,  având ca scop documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale desfăşurate cu precizarea că,  pe toată durata activităților de urmărire penală, persoanele în cauză beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *