Problemele persoanelor vârstnice dezbătute la Prefectura Sălaj

Şedinţa Comitetului Consultativ de Dialog Civic pentru Problemele Persoanelor Vârstnice a avut loc joi, 28 aprilie, în sala Iuliu Maniu a Instituţiei Prefectului Sălaj.

Pe ordinea de zi s-au aflat o informare privind acordarea biletelor de tratament pentru persoanele vârstnice şi prezentarea noutăților legislative în domeniul pensiilor.

Potrivit precizărilor făcute de director Executiv al Casei Judeţene de Pensii Sălaj, Dumitru Căprar, Casa Națională de Pensii Publice are în proprietate unitățile de tratament balnear din stațiunile pe care le deține Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă “T.B.R.C.M.” – S.A., respectiv: Amara – jud. Ialomița, Bala – jud. Mehedinți, Buziaș – jud. Timiș, Pucioasa – jud. Dâmbovița, Bizușa – jud. Sălaj, Sărata Monteoru – jud. Buzău, Olănești – jud. Vâlcea, Geoagiu-Băi – jud. Hunedoara, Covasna – jud. Covasna, Lacu Sărat – jud. Brăila, Moneasa – jud. Arad, Nicolina – jud. Iași, Lacu Sărat – jud. Brăila și Băile 1 Mai – jud. Bihor.

În cursul anului 2021, au fost repartizate de către Casa Națională de Pensii Publice un număr de 1.579 bilete de tratament către Casa Judeteana de Pensii Salaj, din care au fost valorificate un număr de 1.560.

Din totalul de bilete repartizate, un număr de 271 bilete tratament au fost acordate gratuit, fiind repartizate, conform legii, beneficiarilor de legi speciale (veterani, pensionari I.O.V.R, beneficiari ai Legii 346/2002 privind asigurarea pentru accidente de muncă și boli profesionale, beneficiari ai DL 118/1990, beneficiari ai Legii 189/2000, beneficiari ai Legii nr. 448/2006 privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap), precum și pensionarilor de invaliditate în cadrul programului de recuperare întocmit de medicul expert al asigurărilor sociale.

Gradul de valorificare a biletelor de tratament, pentru anul 2021, a fost de 92%, cele mai căutate staţiuni fiind: FELIX, 1 MAI, TĂȘNAD, BIZUȘA, COVASNA, TUȘNAD, SOVATA, CĂCIULATA – OLANESTI, precum şi cele de pe litoral, în timpul verii.

Până la această dată, pentru anul 2022, Casei Județene de Pensii Sălaj i-au fost repartizate un număr de 327 bilete în stațiunile pe care le deține Societatea de Tratament Balnear și Recuperare a Capacității de Muncă “T.B.R.C.M.” – S.A.. Prima serie a început în data de 9 martie 2022.

Criteriile de acordare a biletelor de tratament balnear pentru anul 2022 precum și modelul de cerere pentru acordarea biletului de tratament, sunt postate pe site-ul Casei Județene de Pensii Sălaj www.cjpsalaj.ro, la secțiunea Bilete de tratament 2022.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *