Procurorii au făcut apel în cazul polițistului de la Jibou, trimis în judecată într-un dosar de droguri

Recent, magistrații Tribunalului Sălaj au dat o primă decizie în dosarul disjuns cu nr. 1413/84/2022, disjuns din dosarul nr. 1042/84/2022, în care a fost trimis în judecată un polițist tânăr de la Poliția Orașului Jibou pentru comiterea infracțiunii de omisiunea sesizării. 

Pe scurt, procurorii de la DIICOT Sălaj îl acuză pe polițistul B. Mihai Alexandru că deși știa că în jurul său se consumă și vinde droguri (12 acte materiale), acesta deși este polițist nu a sesizat organele de urmărire penală.

La data de 8 februarie, judecătorii Tribunalului Sălaj l-au achitat pe polițist pe motivul că fapta de care este acuzat nu există. Decizia nu a fost definitivă și putea fi atacată cu apel în termen de 10 zile.

Procurorii DIICOT Sălaj consideră nelegală și netemeinică soluția dată de judecătorii de la Tribunalul Sălaj și au făcut apel o zi mai târziu. Astfel că pe 9 februarie, procurorii DIICOT au declarat apel, iar cauza urmează să fie judecată la Curtea de Apel Cluj, care va da o decizie definitivă. 

Dacă magistrații clujeni îl vor găsi vinovat, polițistul B. Mihai Alexandru riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă.


Amintim că un tânăr polițist din cadrul Poliției Orașului Jibou, B. Mihai Alexandru, este acuzat de procurorii DIICOT Sălaj că deși știa că în jurul său se consumă și se vânde droguri, acesta nu a sesizat organele judiciare.

În cursul lunii iulie 2022, procurorii DIICOT Sălaj au trimis în judecată mai multe persoane din dosarul care îl vizează și pe polițistul din Jibou.

Mai mult, ceilalți inculpați din dosar sunt judecați pentru comiterea infracţiunilor de efectuarea fără drept de operaţiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive în formă continuat – peste 200 de acte materiale, dar și trafic de droguri de mare risc şi deținere de droguri de risc și de mare risc pentru consum propriu.

„Unitatea noastră a fost informată de către DIICOT Sălaj despre faptul că prin ordonanta din data de 4 Iulie 2022, față de polițist au fost extinse cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de omisiunea sesizării organelor judiciare.

În funcție de evoluția dosarului penal, vor fi luate măsurile impuse de lege.

Întrucât față de polițist a fost pusă în mișcare acțiunea penală, pentru infracțiunea de omisiunea sesizării organelor judiciare, acesta a fost pus la dispoziția unității”, transmitea anul trecut, fostul purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj, Maria Cristea.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *