Procurorii DIICOT Sălaj nu sunt de acord ca inculpații din dosarul de trafic de droguri să fie puși în libertate

După ce au fost dați în vileag de procurorii DIICOT Sălaj, un grup de șapte tineri din Sălaj care vindeau droguri de mare risc au fost trimiși în judecată, dosarul fiind judecat la Tribunalul Maramureș.

Procurorul de caz DIICOT Sălaj, Dan Budușan a dispus măsura arestului preventiv pentru un inculpat, iar pentru ceilalți șase inculpați a dispus măsura arestului la domiciliu, motivțnd că gravitatea faptelor, modul de operare impun luarea acestor măsuri de privare de libertate.

Odată dosarul ajuns la Tribunalul Maramureș, magistrații au dispus la data de 5 ianuarie 2022 schimbarea măsurilor preventive, astfel că Labo Ionel, Chereji Andrei (zis Ghipsu), Prodan Mădălina, Brazdau Radu, Chichisan Vlad, Crăciun Alexandru au primit control judiciar pentru 60 de zile, iar Islamovici Rareș a fost scos din Penitenciarul Oradea și plasat în arest la domiciliu.

Procurorii DIICOT Sălaj nu sunt de acord cu această decizie a Tribunalului Sălaj și au contestat decizia care se va judeca azi, 10 ianuarie la Curtea de Apel Cluj.


Amintim că la data de 5 iunie 2021, polițiștii Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate Sălaj și procurorii D.I.I.C.O.T. – B.T. Sălaj, în colaborare cu polițiști din cadrul brigăzilor de combatere a criminalității organizate Oradea şi Cluj-Napoca, au efectuat 16 percheziţii domiciliare şi nouă auto, în judeţele Sălaj şi Cluj. Au fost vizate persoane bănuite că ar fi procurat, deținut și comercializat droguri de mare risc, droguri de risc, respectiv substanţe susceptibile de a avea efecte psihoactive.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 6 plicuri cu substanță pulverulentă (cocaină) și substanțe susceptibile de a avea efect psihoactiv, 29 comprimate ecstasy, un recipient cu seminţe, 3 cântare electronice, 2 râjnițe, un grinder, 4 săbii, o macetă, 3 cuțite, 19 telefoane mobile, 18 cartele telefonice, 7 stick-uri, 4 laptop-uri, 3 tablete,1 card bancar, 23950 lei, 100 euro şi diferite înscrisuri.

Pentru 49 persoane, au fost puse în aplicare mandate de aducere, la sediul D.I.I.C.O.T.- B.T. Sălaj.

În urma acestor activități, procurorul de caz a dispus, față de 7 persoane, cu vârste cuprinse între 21 şi 37 ani, luarea măsurii reținerii pentru 24 ore, sub aspectul comiterii infracțiunilor de trafic și consum de droguri de mare  risc, trafic și consum de droguri de risc și efectuarea de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.


Duminică judecătorii Tribunalului Sălaj au dispus arestarea preventivă pentru 30 de zile a celor 7 tineri din Zalău, respectiv: Labo Ionel, Chereji Andrei (zis Ghipsu), Prodan Mădălina, Brazdau Radu, Chichisan Vlad, Crăciun Alexandru și Islamovici Rareș.

Acțiunea a beneficiat de suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din cadrul Poliției Române şi sprijinul poliţiştilor din judeţele Sălaj, Maramureş şi Bistriţa Năsăud.

La activități, au mai participat jandarmi din judeţele Sălaj și Cluj, precum şi trei echipe canine din cadrul Direcţiei Regionale Vamale Cluj.

În continuare sunt desfăşurate activităţi  specifice,  având ca scop documentarea şi probarea întregii activităţi infracţionale desfăşurate cu precizarea că,  pe toată durata activităților de urmărire penală, persoanele în cauză beneficiază de prezumția de nevinovăție.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *