Program de finanțare pentru protecția monumentelor istorice

⛪ Proprietarii imobilelor monument istoric situate pe raza administrativ-teritorială a județului Sălaj pot beneficia de sprijin financiar de la bugetul Consiliului Județean.

ℹ️ Administrația județeană derulează în această perioadă un program de finanțare ce urmărește punerea în siguranță și reabilitarea monumentelor istorice, precum și îmbunătățirea și punerea în valoare a componentelor structurale, arhitecturale, artistice și arheologice. Cu un buget de 400.000 de lei, programul se derulează sub forma unui concurs de proiecte, termenul limită pentru depunerea cererilor de finanțare fiind 30 iunie 2022, ora 15.

📌 „Județul nostru deține o bogată moștenire de imobile cu valoare culturală de necontestat, însă, din păcate, timpul și nepăsarea și-au pus amprenta pe multe dintre aceste construcții. Avem datoria de a salva ce mai poate fi salvat, de a valoriza patrimoniul istoric, de a redescoperi frumusețea monumentelor istorice din Țara Silvaniei. Prin programul pe care îl derulăm și în acest an, venim în sprijinul proprietarilor unor astfel de edificii, contribuind la prezervarea identității culturale, dar și la integrarea lor în circuitul socio-economic și cultural-turistic. Ca o noutate, în ediția 2022 finanțăm și intervențiile efectuate la monumentele istorice de tip A – de valoare națională sau universală – pentru a opri degradarea lor. În plus, ne dorim ca începând din acest an, să gândim împreună cu specialiștii din domeniu, proiecte județene, naționale și europene pentru restaurarea acestor mărturii ale trecutului”, a declarat Dinu Iancu-Sălăjanu, președintele Consiliului Județean Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *