Protest anunțat sâmbătă, în fața Ministerului de Interne, în semn de solidaritate cu jurnalista Emilia Șercan

Manifestanții vor cere demisiile premierului Ciucă, ministrului Bode și șefului Poliției Române

Un protest este anunțat sâmbătă, în fața Ministerului Afacerilor Interne (Piața Revoluției), în semn de solidaritate cu jurnalista Emilia Șercan, care a acuzat o campanie de intimidare și hărțuire, după ce a publicat investigația referitoare la teza de doctorat a premierului Nicolae Ciucă, despre care jurnalista susține că e plagiată.

Jurnalista a denunțat, luni, o acțiune de compromitere la adresa sa și a acuzat poliția că a scurs către un site o probă depusă de ea în dosarul amenințărilor primite după publicarea investigației.

Mai multe asociații și organizații anunță că își arată solidaritatea cu Emilia Șercan sâmbătă, începând cu ora 17:00, în fața MAI, unde vor cere demisiile lui Nicolae Ciucă, a ministrului Lucian Bode și a șefului Poliției Române, Benone-Marian Matei.

”Cei trei au ignorat recenta campanie de intimidare și ponegrire publică a jurnalistei Emilia Șercan și, mai grav, scurgerea de probe dintr-o anchetă penală în curs chiar din cadrul Poliției Române. Au dat astfel un semnal că instituții chemate să apere interesele cetățeanului se întorc împotriva lui fără să fie sancționate prompt. Considerăm că siguranța jurnalistei este pusă în pericol, la fel ca libertatea de exprimare a presei și a oricărei voci critice din țara noastră”, se arată în manifestul protestului, anunțat pe Facebook.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *