PSD acuză Guvernul Orban: Un milion de români condamnați să nu voteze

Orban, lasă oamenii aflați în carantină să voteze! Nu încerca să le furi votul prin limitarea prezenței la alegerile din 6 decembrie!

În ziua votului, în România vor fi circa 1 milion de contacți ai cazurilor depistate pozitiv în ultimele 14 zile înainte de vot! Aceste persoane care se izolează la domiciliu, pe baza unei discuții telefonice cu DSP-urile, nu au niciun act pe baza căruia să poată solicita urna mobilă. Practic, aceste persoane sunt condamnate să nu voteze!

PSD a propus în Biroul Electoral Central o procedură simplă și ușor de aplicat de toți cei care se vor afla în această situație în ziua votului. O declarație pe proprie răspundere că au fost contacți ai unor cazuri pozitive.

Este o procedură simplă deja practicată pe scară largă. Astfel de declarații se cer tuturor care intră într-o unitate medicală, de exemplu. Avem declarație pe proprie răspundere la deplasarea în localitățile carantinate. Deci e o procedură deja familiară cetățenilor și face parte din practica uzuală a Guvernului.

Este inexplicabil de ce au respins această procedură, venind în schimb cu una total nefuncțională. Cum să emită și să trimită DSP 1 milion de decizii de carantină în doar 14 zile. Cei de la DSP nu sunt în stare să răspundă la telefon! Darmite să emită și să transmită 1 milion de decizii în toate cătunele din țară!

Este o aberație care ne arată tentativa Guvernului de a bloca votul pentru persoanele aflate în carantină.

Acum vedem de ce au vrut să facă neapărat alegeri în vârful pandemiei. A fost un calcul cinic al PNL de descurajare și iată, chiar de blocare a participării la vot.

Este cel mai grav atac la dreptul democratic de a vota al cetățenilor!

PSD cere Biroului Electoral Central să se asigure că dreptul la vot va fi garantat pentru toți cetățenii!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *