PSD cere demisia lui Virgil Popescu: „Ești inuman!”

 

Partidul Social Democrat îi cere demisia ministrului Energiei, Virgil Popescu, după tragedia de la cariera Jilț, în care 3 muncitori au murit și alți 10 au fost răniți. „Batjocorește o tragedie și profită de ea ca să mimeze că îi pasă de oamenii din CE Oltenia”, acuză președintele CJ Gorj, Cosmin Mihai Popescu.

PSD a publicat duminică pe pagina de Facebook un mesaj al președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Mihai Popescu, adresat ministrului Energiei. Social-democratul acuză îl acuză pe Virgil Popescu că „nu îl interesează ce se întâmplă cu Gorjul” și că se folosește de accidentul de la cariera Jilț „ca să mimeze că îi pasă de oamenii din CE Oltenia”

„Virgil Popescu, DEMISIA! Ești inuman! Politețurile și respectul nu își mai au rostul, pentru că PNL calcă pe cadavre și târăște prin mocirlă durerea salariaților și a familiilor celor decedați, din 2019 încoace, din CE Oltenia. Drept dovadă, mesagerii lui de la Gorj mulțumesc lui Dumnezeu că nu a fost PSD la conducerea CEO, pentru că era compania în faliment.

Dacă aș fi la fel de lipsit de umanitate și de scrupule, aș spune că este bine că nu am fost noi, pentru că ar fi trebuit să dăm explicații pentru morții din ultimii doi ani. Anii în care CEO a fost sub tutela PNL și sub conducerea lui Virgil Popescu. Noi am fi dat, cu siguranță, explicații! Am fi fost măcelăriți în spațiul public, huliți și înjurați de sute de oameni aduși cu autocarele la proteste.

În schimb, ei, în frunte cu Virgil Popescu, ce fac? Aruncă vina pentru incompetența lor, tot la PSD. Acest ministru inuman a găsit „acarul Păun”, a găsit „vinovații” pentru tragediile de la companie. De ce? Doar pentru că a găsit înlocuitori. Alți „Mesia” călare pe cai albi, care vor minți pe toată lumea că salvează minerii și energeticienii din Gorj. Și fac asta în timp ce strigă în gura mare că NOI vrem să ne impunem oamenii în CEO! Penibil și dezgustător!

Acestea sunt motivele pentru care Virgil Popescu trebuie să își dea demisia. Și nu, nu mă aștept că o să o facă. Dacă avea demnitate, bun-simț și un dram de umanitate și respect față de noi, o făcea demult. M-am convins că nu îl interesează ce se întâmplă cu Gorjul. Nu i-a păsat absolut deloc de solicitările noastre, începând cu amenajarea hidrologică de pe Jiu și terminând cu modul în care, acum, batjocorește o tragedie și profită de ea ca să mimeze că îi pasă de oamenii din CE Oltenia”, a scris PSD pe Facebook.

Și liderul PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, îi cere demisia ministrului Energiei: „Demisia este un act de onoare și un exemplu de urmat de către toți care se fac vinovați de ceea ce se întâmplă în activitatea minieră din cadrul Complexului Energetic Oltenia, de la cei care conduc Ministerul Energiei, până la ultimul angajat al companiei care are putere de decizie, numit doar pe criterii politice de PNL.

Dacă mai avea cineva vreun dubiu cu privire la cine conduce CEO și Ministerul Energiei, președintele PNL Gorj a clarificat cui îi aparține întreaga vină pentru tot ce se întâmplă.

„Doamne ajută că, în ultimii doi ani, n-a avut PSD posibilitatea să conducă ministerul și Complexul Energetic Oltenia! Era faliment de mult. Ar fi fost la noi mai rău decât la Hunedoara. În momentul de față, compania funcționează foarte bine. Sperăm să fie ținuți cât mai departe de CEO”, declara Ion Iordache, președintele PNL Gorj cu puțin timp înainte de tragedia de la Jilț Sud. În mod normal, această recunoaștere ar trebui urmată de o DEMISIE din partea celui care a făcut-o! Nu mai mințiți!

Nu vă mai prefaceți că nu știați ce-i în cariere! Susțin activitatea acestei entități vitale pentru Gorj și pun mai presus de orice viața oamenilor care lucrează în CEO”.

Un accident soldat cu decesul a trei persoane şi rănirea altor zece a avut loc marţi, în perimetrul Carierei Jilţ Sud, din cadrul Complexului Energetic Oltenia, situată pe raza localităţii Mătăsari.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *