PSD Sălaj: PENSII MAI MARI DATORITĂ SALARIILOR MAI MARI

🟢Există două recorduri cu cifre rotunde înregistrate în guvernarea PSD: ✔️pensia medie pentru limită de vârstă a depășit 500 de euro, în timp ce ✔️salariul mediu net a depășit 1.000 de euro.
Există o legătură între acești doi indicatori care evoluează în tandem. Creșterea de peste 15% a salariilor de anul trecut a permis creșterea pensiei medii peste pragul de 500 de euro. În același timp, punctul de pensie a depășit pragul de 40% din salariul mediu net.
Aceste date ne arată că dezvoltarea economiei prin investiții, care determină creșterea salariilor și implicit a contribuțiilor pentru bugetul de pensii reprezintă calea sănătoasă pentru creșterea pensiilor și pentru sustenabilitatea sistemului pe termen lung. Ca atare, proiectul PSD de a introduce salariului minim european în România va aduce o creștere a nivelului de trai și pentru pensionari, nu doar celor care muncesc.
🟣 Conform datelor de la Casa Națională de Pensii Publice, pensia medie pentru limită de vârstă a fost în luna ianuarie 2.563 de lei (513 €).
🟣Conform datelor INS, la finalul anului trecut, în decembrie, salariul mediu net a fost 5.079 lei (1.016 euro) în creștere cu 15,5% față de aceeași lună a anului precedent. https://insse.ro/…/files/com_presa/com_pdf/cs12r23.pdf
🟣Implicit creșterea salariilor a condus, în ianuarie 2024, la creșterea veniturilor bugetare din contribuții sociale, cu 25,7%, față de aceeași perioadă a anului trecut, conform execuției bugetare prezentate de Ministerul Finanțelor Publice. https://mfinante.gov.ro/…/executii/Anexa2_bgc31012024.pdf
Despre proiectul privind introducerea CASS la pensiile peste 4.000 de lei.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *