Rețelele de apă și canalizare din Șimleu modernizate cu fonduri europene

Președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu, a participat marți la ceremonia de semnare a contractului de lucrări pentru obiectivul de investiții: “Extinderea și reabilitarea rețelelor de alimentare cu apă și de canalizare în localitatea Șimleu Silvaniei”, derulat de Compania de Apă Someș S.A., în cadrul Programului Operaţional Infrastructură Mare – POIM 2014-2020. Ceremonia a avut loc la sediul Centrului Național de Informare și Promovare Turistică – Șimleu Silvaniei.

”Felicit în primul rând Compania de Apă Someș, pentru că este implicată într-un astfel de proiect de mare anvergură, în valoare totală de peste 355 milioane de euro, iar în al doilea rând administrația orașului Șimleu Silvaniei, pentru că prin această investiție cetățenii vor beneficia de îmbunătățirea calității apei potabile și de creșterea gradului de acoperire a serviciilor de alimentare cu apă și canalizare.

Sunt, de asemenea, bucuros că în timpul mandatului meu de președinte al Consiliului Județean Sălaj, vor fi finalizate lucrările pentru aducțiunea de la Tarnița – Cluj, ceea ce va însemna apă potabilă de o mai bună calitate pentru sălăjeni. Despre acest proiect se vorbește în județul nostru de peste 20 de ani, dar acum este o certitudine! Lucrările întregului proiect au ca dată de finalizare 31 decembrie 2023, inclusiv aducțiunea cu apă”, a declarat președintele Consiliului Județean Sălaj, Dinu Iancu Sălăjanu.

Contractul semnat azi are o valoare de 26.824.086,21 lei fără TVA, cu o durată de execuție de 14 luni. Lucrările vor viza extinderea și reabilitarea rețelei de distribuție a apei pe 25 străzi, pe o lungime de 13 km cu 653 branșamente, precum și extinderea și reabilitarea rețelei de canalizare pe o lungime de 17 km cu 932 racorduri pe 26 străzi și construirea a 9 stații de pompare.

“Proiectul regional de dezvoltare a infrastructurii de apă şi apă uzată din județele Cluj și Sălaj, în perioada 2014-2020” în ansamblul lui are o valoare totală de 355.636.401 EUR (fără TVA). Finanțarea investiției se face astfel: 92,18% din fonduri publice nerambursabile, din care 85% Fondul de Coeziune al Uniunii Europene, 13% bugetul de stat şi 2% bugete locale. Un credit bancar de 7,82% va fi asumat de Compania de Apă Someș S.A. pentru cofinanțarea Proiectului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *