Rezultatele polițiștilor după minivacanța de Rusalii

M

Este a treia zi a weekendului sărbătorii Rusaliilor, iar până în acest moment Poliția nu a înregistrat evenimente deosebite.

Mulțumim tuturor celor care au ales să petreacă în liniște și siguranță.

Peste 130 de polițiști, au fost zilnic în teren pentru menținerea unui climat de ordine și siguranță publică și pentru prevenirea și combaterea oricăror evenimente negative.

În aceste zile, în tot județul Sălaj s-a acționat pentru prevenirea și combaterea cauzelor generatoare de accidente, cu precădere pe consumul de substanțe psihoactive și alcool la volan. Astfel, din 10 iunie a.c., până în prezent, au fost constatate 17 infracțiuni la regimul circulației rutiere (4 conducere sub influența substanțelor psihoactive, 3 conduecre sub influența alcoolului, 3 conducere fără permis, 6 de conduecrea unui autovehicul neînmatriculat și 1 încredințare).

În acest sfârșit de săptămână, au fost aplicate 793 de sancțiuni contravenționale, au fost suspendate 52 de permise și retrase 17 certificate de înmatriculare.

De asemenea, polițiștii au identificat în trafic un bărbat care transporta în portbagajul autoturismului aproximativ 400 de litri de alcool dublu rafinat pentru care nu a putut prezenta documente de proveniență.

Pentru ca polițiștii să nu aplice măsurile legale, bărbatul le-a oferit acestora 1.000 de lei.

Fapta a fost sesizată Serviciului Județean Anticorupție Sălaj, iar bărbatul este acum cercetat atât pentru dare de mită, cât și pentru comiterea infarcțiunii de deținerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, potrivit prezentului titlu, fără a fi marcate, băuturi spirtoase peste 200 litri”, prev. de art. 452 lit.h din Codul Fiscal.

Având în vedere că ziua nu s-a încheiat și cei mai mulți dintre dumneavoastră vă întoarceți acasă, sau sunteți în tranzit prin județul nostru, vă recomandăm să fiți atenți la drum, să respectați regulile de circulație și viteza legală, astfel încât să nu fiți implicați în accidente rutiere.

Pentru cei care încă mai sărbătoresc, le recomandăm să o facă astfel încât să nu deranjeze alți cetățeni și totul să se păstreze în limitele legii.

Dorim să prevenim, nu să combatem!

Polițiștii sălăjeni vă urează drumuri bune, în siguranță și petrecere frumoasă!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *