Rotativa guvernamentală din mai îl propulsează pe Lucian Bode în funcția de vicepremier

Rotativa guvernamentală le dă dureri de cap celor de la PNL, mai ales în condițiile în care mult mai guralivii lideri ai PSD au preluat deja rolul de comunicatori și decidenți în privința modului în care va arăta, de la 1 iunie, Guvernul Ciolacu.

După cum se știe, potrivit protocolului Coaliției PSD PNL UDMR, la finalul lunii mai Nicolae Ciucă trebuie să-și prezinte demisia din funcția de prim-ministru, și odată cu aceasta, întreg Executivul va fi demis. Președintele Iohannis va trebui să-l desemneze pe Marcel Ciolacu să formeze un nou guvern.

Întrebarea este cum va arăta acest nou guvern, în condițiile în care Marcel Ciolacu, viitorul prim-ministru, a făcut deja declarații belicoase la adresa unora dintre actualii miniștri ai PNL, pe care nu îi mai dorește la Palatul Victoria atunci când va fi el șef.  Protocolul Coaliției spune că la rotativă Ministerul Transporturilor trece de la PSD la PNL, și cel al Fondurilor Europene de la PNL la PSD.

Până acum Ciolacu a declarat de fiecare dată că Marcel Boloș, actualul ministru al Fondurilor Europene, este mult prea competent pentru a fi dat afară din funcție, așa că social democrații lasă de la ei și cedează portofoliul pentru liberali. Logica ascunsă era ca PSD își dorea să păstreze Transporturile, unde Sorin Grindeanu ar fi putut să aducă puncte electorale în campanie prin inaugurările de kilometri de autostradă.

Sorin Grindeanu însă va fi președinte al Camerei Deputaților, în locul lui Marcel Ciolacu, așa cum Nicolae Ciucă va fi președinte al Senatului, după plecarea din funcția de premier.

Virgil Popescu va pleca și el de la Energie, pentru că cei de la PSD îl contestă vehement pentru felul în care a gestionat criza prețurilor la energie. Ciolacu vrea să fie desființat și ministerul Turismului și IMM-urilor, deținut tot de PNL, deci liberalii vor mai pierde un portofoliu. Vor câștiga însă un post de vicepremier.

Potrivit informațiilor Digi24.ro, Nicolae Ciucă ar fi avut o discuție cu Lucian Bode, secretarul general al PNL și ministru al Internelor, care ar urma să preia și funcția de vicepremier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *