Ruptură în PNL. Florin Cîțu sau Lucian Bode – variantele pentru postul de premier

Grupul de la Cluj nu-l mai vrea pe Cîțu premier.

PNL e divizat. Tabăra Cîțu, cu Dan Vîlceanu, Alina Gorghiu și Iulian Dumitrescu în roluri principale, insistă ca partidul să-l propună premier din nou pe Florin Cîțu. De cealaltă parte, grupul de Cluj, format din Emil Boc, Rareș Bogdan și Lucian Bode, vor refacerea coaliției de guvernare cu Bode premier, susțin surse politice pentru ziare.com.

De altfel, tabăra Cîțu îl suspectează pe Rareș Bogdan că ar fi scurs în presă informații despre ruptura dintre Iohannis și Cîțu. “Rareș a dispărut în ultimele zile și bagă șopârle sperând că va fi desemnat chiar el premier”, susțin surse apropiate lui Florin Cîțu.

Liderii PNL speră că președintele Klaus Iohannis îl va convinge pe Florin Cîțu să renunțe la funcția de prim-ministru și să rămână doar președinte de partid. Deocamdată, Cîțu nu e dispus să facă niciun pas înapoi.

“Florin încă mai crede că Iohannis îl va desemna premier, iar PSD va vota un guvern minoritar pe fondul crizei sanitare”, susțin sursele citate. Însă PSD exclude un vot de încredere pentru Florin Cîțu.

PNL așteaptă o decizie cu privire la Florin Cîțu după discuția de azi de la Cotroceni dintre Iohannis și Cîțu.

USR și UDMR ar fi dispuși să-l susțină pe Bode ca viitor premier 

De partea cealaltă, ministrul Lucian Bode ar putea fi varianta care să pună capăt crizei politice. Liderii USR, dar și UDMR l-ar agrea pe Lucian Bode să conducă un viitor guvern. Lucian Bode este prim-vicepreședinte PNL, ministrul Afacerilor Interne și ministru interimar al Justiției, fost ministru al Economiei și Transporturilor. Lucian Bode are experiența politică și administrativă necesară pentru a prelua conducerea Executivului.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *