Sălaj: Aproximativ 1500 de minori sub 15 ani diagnosticați cu infecții respiratorii

Mai mult de jumătate din cazurile de infecţii respiratorii înregistrate în prezent la nivelul judeţului Sălaj sunt la persoane cu vârsta de până la 15 ani, potrivit datelor centralizate de Direcţia de Sănătate Publică, la începutul lunii februarie.

Potrivit ultimelor date centralizate de DSP Sălaj, din cele 2.792 cazuri cu infecţii virale ale căilor respiratorii superioare, 1.490 afectează persoane cu vârste de până la 15 ani.

‘Mai bine de jumătate din cei cu viroze respiratorii sunt copii de până la 15 ani. De vină este aşa zisa ‘imunitate’ din mediul şcolar. Copii se îmbolnăvesc la şcoală, de la colegii de clasă şi duc aceste viroze acasă, la părinţi’, a declarat directorul DSP Sălaj, Ligia Marincaş.

Potrivit acesteia, răspândirea infecţiilor respiratorii a fost favorizată de vremea ‘bulversantă’, însă tendinţa actuală este una de uşoară scădere.

Având în vedere situaţia epidemiologică la nivel judeţean, dar şi instituirea stării de alertă epidemiologică determinată de gripă, programul de vizită al pacienţilor la Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău a fost redus la o oră pe zi şi 10 minute pentru un pacient.

Managerul Spitalul Judeţean, Rodica Albert, a precizat că şi la nivelul celei mai mari unităţi spitaliceşti din Sălaj se înregistrează o uşoară scădere a numărului de internări a persoanelor cu diferite forme de infecţii respiratorii.

Până în prezent, în Sălaj nu a fost confirmat niciun caz de gripă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *