Sălăjeanca Ligia Alexandra Pop din Iaz, expune la Timișoara o colecție de costume și obiecte tradiționale

Ligia Alexandra Pop din satul Iaz, Comuna Plopiș, județul Sălaj, a creat și administrează un Muzeu Etnografic privat, unic în regiunea Transilvaniei, compus din mai multe case tradiționale vechi de sute de ani și restaurate, dar și sute sau chiar mii de obiecte vechi, unelte, țesături și costume populară adunate de la bătrânii din zonele Sălajului.

La invitația Muzeul Satului Bănățean Timișoara care împlinește 50 de ani de la înființare, Ligia Alexandra Pop va expune luni, 14 iunie, o parte din colecția ei de costume tradiționale și port popular adunate de pe Valea Barcăului și Sub-Meseș.

Evenimentul este sprijinit de Consiliul Județean Timiș, iar expoziția face parte din proiectul „Colecții și colecționari din România„, vernisaj care se va derula în perioada 14 iunie – 12 iulie, orar marți – sâmbătă 10.00-17.00 și duminică 12.00 – 18.00.  Locația este Muzeul Satului Bănățean Timișoara, strada Avram Imbroane nr. 31.

Colecția Ligei inititulată „Comori sălăjene costume tradiționate din subzonele etnografice Valea Barcăului și Sub-Meseș”, poate fi văzută luni, 14 iunie, de la ora 14.00.

„Am acceptat cu drag invitația de a expune o mică parte din colecția de textile, port popular și obiecte de podoabă din zonele etnografice valea Barcăului și Sub-Meseș, care se regăsește în cadrul colecției noastre muzeale.
🔸️Dacă aveți timp și sunteți interesați să aflați și să cunoașteți portul popular din acest areal, vă așteptăm cu drag, luni 14 iunie 2021, de la ora 12:00, la Muzeul Satului Bănățean Timișoara, când va avea loc vernisarea expoziției”, a transmis pe Facebook, Ligia Alexandra Pop – fata din Iaz care deține singurul Muzeu etnografic privat din Sălaj.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *