Sărbătorile vin și pentru tinerii cu dizabilități, dar cu sufletul frumos 

Pentru că suntem în prag de sărbători, deputatul PSD Florian Neaga a organizat azi o vizită la Centrul de Integrare prin Terapie Ocupațională Zalău (CITO), ca urmare a legăturii mai strânse pe care a stabilit-o prin Cabinetul parlamentar din Zalău cu Societatea Handicapaților Locomotor Zalău, condusă de doamna Rodica Marian, din partea căreia deputatul a avut solicitări de sprijin în diverse probleme, inclusiv legate de legislație, pentru a înlesni o activitate eficientă în favoarea persoanelor cu dizabilități.

S-au alăturat azi în număr mare demersului de a veni în sprijinul membrilor Centrului și tinerii social-democrați, care au decis să stabilească o colaborare permanentă cu CITO. Pentru a populariza activitatea persoanelor cu dizabilități, fiindcă ceea ce fac ele aici sunt lucrări de artizanat uimitor de frumoase, de la tablouri, ornamente și lumânări de Crăciun, la diverse obiecte practice ca husele pentru telefonul mobil, semne de carte; lucrate cu un bun gust rar și, cel mai impresionant, cu mult suflet, cu pornirea de a transmite un sentiment cald.

„Noi, cel puțin, sincer impresionați de expoziție, ne-am pus pe cumpărat, când am și constatat că, de fapt, tinerii cu dizabilități care lucrează aceste obiecte artizanale le oferă la prețuri simbolice, își doresc doar să găsească aprecierea pentru ceea ce fac. 

Important este că am găsit și sprijin de specialitate să găsim rezolvări juridice pentru aspecte privitoare la servicii medicale pentru persoanele cu dizabilități prin Societatea Handicapaților Locomotor. 

Îmi doresc să adunăm în jurul tinerilor cu dizabilități care lucrează artizanat la CITO cât mai mulți oameni de bună-credință, care pot ajuta, inclusiv cu o vorbă bună sau un mesaj de felicitări pentru aceștia. Iar la rugămintea doamnei Rodica Popa, din cadrul CITO, facem public numărul de telefon – 0745.039.952 – pentru ca oricine dorește să ia legătura cu ei, cu orice intenție bună, să o poată face”, transmite deputatul PSD, dr. Florian Neaga. 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *