Şase dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere

Poliţiştii din Sălaj au continuat activităţile pentru supravegherea traficului rutier şi în perioada 2-4 aprilie a.c., context în care au întocmit şase dosare penale pentru infracţiuni la regimul circulaţiei.

►Primul dosar penal a fost întocmit la data de 2 aprilie a.c. Poliţiştii din cadrul Serviciului Rutier au oprit pentru control, în jurul orei 15.00, pe Drumul Naţional 1F, o autoutilitară condusă de un tânăr de 35 de ani, din judeţul Argeş.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că maşina era neînmatriculată, iar numerele false.

A fost întocmit dosar penal pentru punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

►În aceeaşi zi, la ora 21.30, un sălăjean de 52 de ani a fost depistat de poliţiştii din cadrul Secţiei 3 Poliţie Rurală Jibou în timp ce conducea autoturismul pe Drumul Comunal 45, prin localitatea Popteleac, deşi se afla sub influenţa băuturilor alcoolice.

Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,90 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

►În noaptea de 2 spre 3 aprilie a.c., la ora 01.40, poliţiştii din cadrul Poliției Biroul de Ordine Publică au oprit în trafic, pe bulevardul Mihai Viteazul, din municipiul Zalău, un autoturism condus de un bărbat de 45 de ani.

Verificările efectuate de poliţişti au stabilit că maşina era radiată din circulaţie din data de 28 ianuarie 2021.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru infracţiunea de conducere a unui vehicul neînmatriculat.

► Infracţiuni la regimul circulaţiei rutiere au fost constatate şi în cursul zilei de ieri. Un zălăuan de 47 de ani a fost identificat în trafic de poliţiştii din Jibou, duminică, 4 aprilie a.c., ora 10.18, în timp ce conducea autoturismul prin localitatea Gârbou.

Întrucât permisul de conducere al şoferului era anulat, poliţiştii au întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

►Seara (4 aprilie a.c., ora 21.00), poliţiştii din cadrul Biroului Rutier au depistat un tânăr din Zalău, care circula cu maşina pe strada 22 Decembrie.

Testarea cu alcooltestul a evidenţiat o alcoolemie de 0,49 mg/l alcool pur în aerul expirat.

De asemenea, acesta a fost testat şi cu aparatul DRUG TEST, rezultatul fiind pozitiv.

A fost întocmit dosar penal pentru conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe.

►Ultimul dosar penal a fost întocmit în această dimineaţă. Un tânăr de 35 de ani a fost depistat cu o alcoolemie de 0,65 mg/l alcool pur în aerul expirat, de către poliţiştii in cadrul Biroului de Ordine Publică. Fapta a fost constatată în noaptea de 4 spre 5 aprilie a.c., ora 2.16, la intersecţia străzilor Stadion cu B.P. Hașdeu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *