SC Citadin realizează lucrări ample de amenajare în cartierele Zalăului

SC Citadin a început lucrări ample de amenajări în cartierele din Zalău, pe lângă celelalte lucrări de întreținere din oraș, folosindu-și la maxim capacitatea de a contribui la dezvoltarea orașului.
Sunt lucrări care schimbă total aspectul zonelor cu blocuri și sunt abordate și din punct de vedere al utilității. În Brădet, în zona străzii Avram Iancu, deja se văd rezultate. Alei, trotuare, și căi de acces în scările de bloc sunt refăcute și pavate. În multe locuri se fac ziduri de sprijin pentru delimitări și pentru a conferi spațiilor atât aspect esthetic, cât și aspect practice. Lucrările sunt complexe, cu reconsiderarea zonelor verzi, inclusiv amenajări de platforme de parcare. Foarte important, și apele pluviale sunt dirijate spre gurile de canal.
Viceprimarul Teodor Bălăjel, coordonatorul activității SC Citadin, subliniază că aceste lucrări vin să completeze proiectele de reamenajare la scară mare a cartierelor din Zalău pe care Primăria Municipiului Zalău le are în plan pe fonduri europene.
”Pentru reamenajări în cartierele din Zalău, la altă ținută și pentru alt confort, cel mai mult vom face cu bani europeni, în noua sesiune de finanțare ce începe anul acesta. Dar până avem banii pe proiecte europene și vor veni firme ce vor câștiga licitațiile, putem lucra, chiar dacă la o scară mai mică, cu resursele proprii, cu Citadin”, a declarat viceprimarul municipiului Zalău, ing. Teodor Bălăjel.
Astfel de lucrări se vor derula și în zona Grădiniței nr.1 și în zonele din apropierea străzii Gheorghe Doja, dar și în Stadion. Pe măsură ce se va implementa proiectul de apă și canal al Companiei de Apă, se va lucra și în cartierele Simion Bărnuțiu și în Dumbrava. Sunt prevăzute ca astfel de lucrări să se deruleze în perioada imediat următoare și în zona cuprinsă între blocul Dalia și Autogară.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *