Scandal cu demisii la UPU Zalău! Șefii de secții din spital sunt foarte revoltați pe conducere

Seria scandalurilor la cea mai mare unitate spitalicească din Județul Sălaj continuă după ce la conducerea Spitalului Județean de Urgență Zalău a ajuns Rodica Albert – numită politic în funcția de director interimar. Rodica Albert este soția primarului traseist din Fildu de Jos, Nicolae Albert, care și-a trădat electoratul PSD și a candidat independent în 2020, dar având sprijinul PNL. 

După ce am prezentat mai multe cazuri în care sălăjenii sunt tratați îndoielnic sau nu primesc tratament de specialitate la Spitalul Județean de Urgență Zalău, medici din interiorul sistemului au luat decizia să vorbească despre modul barbar prin care noul manager Rodica Albert dorește să se impună în fața medicilor cu zeci de ani de experiență.


Surse din cadrul spitalului ne-au transmis în mai multe rânduri că situația a scăpat de sub control, iar o parte dintre medici și șefii de secție din cadrul SJUZ sunt revoltați pe conducere și pe modul în care sunt tratați. 

Concret, la începutul lunii august a avut loc o ședință la care ar fi participat toți șefii de secție din spital, șefa UPU Zalău – Mădălina Pop, dar și medicul Borcea Hadrian – desemnat de Arafat să se ocupe de problemele de la UPU Zalău.

Șefii de secții au fost revoltați la adresa conducerii pentru modul în care sunt tratați de medicii aduși de Borcea din Bihor, 14 la număr. Parte din ei sunt medici rezidenți, fără experiență, sunt agresivi și obraznici cu medicii sălăjeni, dar și chiar cu șefii de secție din spital. Nu colaborează și vor să impună anumite lucruri, împotriva voinței șefilor de secție.

Tot acest comportament al medicilor aduși de la Oradea ar fi girat de Borcea Hadrian, numit și „Zeus de Bihor”, care este șef UPU Oradea și consilier personal a lui Raed Arafat.

La finalul ședinței, Borcea ar fi amenințat că își retrage medicii de la Oradea dacă mai există nemulțumiri și lasă UPU Zalău fără specialiști. Un fel de șantaj, cum s-ar spune, dar fără ca problemele reale ridicate de șefii secțiilor din spital să fie rezolvate.

Tot scandalul a dus la demisia șefei UPU Zalău, Mădălina Pop, care va părăsi spitalul și nu va mai lucra la Zalău. Mădălina Pop a fost numită șefă la UPU Zalău de către directorul interimar Rodica Albert. UPU Zalău are o conducere inerimară.

5 thoughts on “Scandal cu demisii la UPU Zalău! Șefii de secții din spital sunt foarte revoltați pe conducere

  1. Să nu vă mirați daca ajunge manager soția rapsodului popular. Că la câtă minte au pot face și asta. Nu pacientul este important, ci interesele de grup.

  2. Bună ziua aici nui vorba numai de scandaluri sau de plicuri mai nou se pun și la copii diagnostice greșite decis??

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *