Scandal municipal! Un hoț cu mult tupeu umblă neprins după ce a tăiat și a făcut dispărut un copac din Parcul Central

Dar ce are sula cu Prefectura și hoția cu Primăria? Păi, Primăria îl are pe Administratorul Public, Călin Forț, șef peste Poliția Locală, care știe de hoție și tace mâlc

În puterea nopții, la ora 2.00, un hoț cu tupeu a tăiat un copac din Parcul Central și l-a făcut dispărut. Fapta scandaloasă se întâmpla acum o lună, în 2 aprilie. Camerele de supraveghere din Parcul Central gestionate de Poliția Locală Zalău trebuie să fi înregistrat fapta. Dar… ce să vezi! Nimeni… nimic. Și aici scandalosul devine maximă indignare în Zalău. De atunci nici o autoritate nu se sesizează, deși copacii sunt în grija multor autorități, iar hoții trebuie să fie în grija polițiștilor.

Zălăuanii vor hoțul prins și pedepsit, ba îl și arată cu degetul pe suspect

Peste locul în care a fost copacul a apărut un business, cu un tobogan gonflabil, așa că ciotul fostului frumos nuc nu e la vedere, e ascuns de tobogan. Hoțul doarme liniștit în ignoranța lui, convins că rămâne neprins. Cum să tai nucul și să crezi că nu se prinde nimeni? Ești prost?! Suntem 53.000 de zălăuani la ultimul recensământ. Din care unii au văzut chiar când a fost tăiat copacul. Au și sesizat autoritățile. Și vor pedeapsă pentru făptaș. Acum, că scandalul e la scară mare, suntem cu zecile de mii care vrem asta.

Oamenii bănuiesc și cine este. Nu poți să acuzi pe nimeni până după judecată, dar zălăuanii au un suspect. Problema e că tăinuirea faptei atâta vreme sugerează că e vorba și de complici la crima prin care a fost ucis copacul și a fost băgat pumnalul în sufletul zălăuanilor, dincolo de insulta care li se aduce prin tratarea lor drept cantitate neglijabilă care nu va lua atitudine dacă i se fură civilizația de sub nas.

Chiar dacă autoritățile n-au aflat nimic timp de o lună, deși rolul lor este în esență să îi protejeze de rele pe zălăuani, cetățenii orașului sunt oameni civilizați și caută tenace dreptatea, în mod civilizat. Se apără singuri. Vor reguli oneste pentru toți, vor să fie respectate, că nu suntem sălbatici. Chiar vor civilizație. Ce ar fi să se apuce fiecare să taie câte un copac? Așa se face că pe facebook e acum un festival al indignării în jurul crimei.

Omul cu toboganul care acoperă ciotul nucului e Păușan, un reputat fost polițist local condamnat pentru că a condus băut

Zălăuanii arată cu degetul spre numitul Păușan, Nu-i de mirare că pe el îl bănuiesc. Pentru că toboganul care face business în Parcul Central și care acoperă ciotul nucului aparține familiei lui. Cetățenii văd acum limpede printre copaci, cu atât mai mult cu cât sunt mai rari acum că s-a tăiat nucul. Și odată ce toboganul e al lui Păușan, încep să se lege lucruri și se dezleagă ghicitoarea tăcerii Poliției Locale. Păușan e un fost polițist local, un apropiat al lui Călin Forț, Adminsitratorul Public al Zalăului, în a cărui subordine directă se află de fapt Poliția Locală Zalău.

Scandalul a luat amploare municipală după ce o femeie din Zalău a postat ieri dimineață, 5 mai, pe contul personal de Facebook, cu numele Miha Avram, un mesaj prin care îi atrage atenția direct Administratorului Public, Călin Forț, despre faptul că fiul ei a depus o sesizare la Primăria Zalău și la Poliția Locală Zalău cu privire la faptul că „noaptea la 2 finul dumneavoastră Păușan a tăiat un nuc din Parcul Central” și nu a primit niciun răspuns. ”Așteptăm să ne spuneți ce măsuri s-au luat. Mulțumim”, îl ia la rost femeia pe Călin Forț.

Postarea a fost distribuită în foarte multe grupuri de pe Facebook și a adunat multe comentarii negative la adresa administrației publice locale.

Poliția-poliție, nu cea locală, a intrat pe fir, a identificat copacul tăiat și caută făptașul

Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj ne transmite că s-a autosesizat față de cele întâmplate și confirmă că persoane necunoscute au tăiat un arbore din Parcul Central. Oamenii legii au indentificat și fotografiat ciotul rămas sub toboganul gonflabil amplasat în parc și care ar aparține familiei lui Păușan Gabriel. Repetăm că acest Păușan a fost polițist local și amintim, în treacăt, că a fost condamnat penal pentru conducere sub influența băuturilor alcoolice. Reamintim, un apropiat al administratorului public, Călin Forț, în ale cărui atribuții intră și coordonarea Poliției Locale Zalău.

Polițiștii Biroului Ordine Publică din cadrul Poliției Municipale Zalău continuă cercetările pentru identificare persoanei care a comis fapta și luarea măsurilor legale în cauză.

„În urma apariției în spațiul public, pe un site de socializare, a unei postări în care se sesizează tăierea unui arbore din specia nuc dintr-un parc din municipiul Zalău, polițiștii Biroului de Ordine Publică s-au deplasat în Parcul Central din municipiul Zalău unde au constatat existența unui arbore tăiat la fața locului, urmând a efectua verificări împreună cu un specialist silvic pentru stabilirea cu exactitate a împrejurărilor în care s-a produs fapta, a speciei din care face parte arborele tăiat, pentru identificarea persoanei bănuite de comiterea acesteia și în vederea luării măsurilor legale care se impun”, ne-a transmis purtătorul de cuvânt al IPJ Sălaj.

Concluziile sunt că Poliția Locală doar aude, nu vede, nu vorbește și nu mișcă

Imediat după tăierea copacului, așadar, Primăria Zalău este sesizată de fapta prin care sunt furați și insultați 53.000 de zălăuani. Fapta a ajuns la cele peste o sută de urechi ale celor peste 50 de angajați ai Poliției Locale. A ajuns și la cele două urechi ale Administratorului Public, Călin Forț, șeful suprem peste Poliția Locală. Știm asta din surse din interior. Dar… tăcere și inacțiune, sore cu mușamalizarea crimei. Tot o sursă din interior spune că niciunul din polițiștii locali nu a făcut nimic în lipsa unei dispoziții de mai sus, deși se știa de caz, pentru că nimeni nu vrea să-și piardă pita. Fără să divulgăm identitatea polițistului local care ne-a declarat cu lux de amănunte întreaga situație, din motive evidente. Omul are șefi cărora s-ar putea să nu-i mai placă de el. Cel mai logic ar fi să vorbească explicit, prin imagini, fără echivoc, camerele de supraveghere din Parcul Central, pe care le gestionează fix Poliția Locală. Iar camerele nu au șefi răi să le pedepsească. Au numai șefi abili să le șteargă înregistrările. Punem pariu?!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *